Omiška mješavina umjetnosti

04_08_2010
Omiška mješavina umjetnosti

U Omišu će se od 5. do 7. kolovoza, u organizaciji Akcije mladih Omiš AMO, održati <em>Almissa open air</em>, u kojem će se ispreplesti glazba, poezija, gluma, slikarstvo, kiparstvo, video, performansi i instalacije. Prvoga dana je predviđeno <strong>otvaranje</strong> skupne izložbe u galeriji Onaion.

U Omišu će se od 5. do 7. kolovoza, u organizaciji Akcije mladih Omiš AMO, održati Almissa open air, u kojem će se ispreplesti glazba, poezija, gluma, slikarstvo, kiparstvo, video, performansi i instalacije.

Prvoga dana, u 20 sati predviđeno je otvaranje skupne izložbe u galeriji Onaion. Predstaviti će se sklupture, slike i grafike sadašnjih i bivših studenata UMAS – a. U starom dijelu grada posjetitelji će moći proći kroz instalaciju naziva Labirint sa početkom na ulazu u stari grad.

Akcija mladih Omiš AMO organizira Almissa open air

Drugoga će dana oživjeti Trg dr. Franje Tuđmana, ili popularnije ispod Žižule, gdje će se održati ulična aukcija, sa početkom u 20 sati. Na ovoj će se atipičnoj aukciji licitirati za slike, poeziju i još neke zanimljive ponude, sve vezane uz umjetnost. Isti će trg potom postati pozornica za scensku igru Bravura je život bez lavura prema ulomku iz Smojinog legendarnog Malog mista, dok će se za glazbeni desert pobrinuti zasad neimenovani ženski bend.

Posljednjega će se dana, ponovo ispod Žižule, predstaviti video instalacije i performansi a večer će završiti nastupom eksperimentalnih rock bendova.