Kap po kap, vikend sprema se

30_07_2010
Kap po kap, vikend sprema se

Ako je suditi po vremenskoj prognozi, ovoga vikenda trebat će dosta sreće za pohodit željene manifestacije i ostat kako-tako suh i zagrijan. Kupaći i šugaman će nakratko ostat u ormaru, al to nije razlog da vi stojite doma - vanka je <strong>ponuda</strong> od Atlantisa do Halida...

Ako je suditi po vremenskoj prognozi, ovoga vikenda trebat će dosta sreće za pohodit željene manifestacije i ostat kako-tako suh i zagrijan. Naime, očekuje nas pad temperature, padaline i nešto vjetra – nimalo ljetna prognoza.

Tako će organizatori Atlantis Festivala držat fige da svi planirani izvođači u petak navečer po komodu i nepokisli odsviraju svoje setove na tvrđavi Gripe. Redom možete čuti Alkemiu, Mistakemistaks, Thieves Like Us, Lollobrigida i Apparat, a oko ponoći cijela Atlantis karavana sa tvrđave seli na after party u Junglu gdje će ih dočekati Pytzek Marmat JJP. Na Matejuški će glazbenu podlogu za mase stvarati DJ Juri iz Banana Zvuka i DJ Bronson, a večeri su nadjenuli ime – Morska bolest. Možda bude prilično autentično ime ako vremenska prognoza bude točna. Još jedna open air zabava nudit će se na platou ispred O'Hare. Osmi putnik promovirat će svoj novi album Tajna i proslaviti 25. rođendan benda. Slavljeničku tortu, ali i binu podijelit će sa grupama Dioniz i Stimulans.

Dvodnevna glazbena poslastica na Gripama (foto:D.Bonačić)

Ako vas put ipak nanese nešto bliže centru grada, možete se zaustaviti u Tropic clubu Equador na Bačvicama - tamo ća vas čekati Milan Terze i grupa Best. Volite li više ženski domaći glas, Jelena Rozga za vas će pjevati u Vanilli. Oni koji su spremni zaputiti se izvan Splita u potrazi za dobrim provodom mogu u Podstranu u M-caffe na koncert Mladena Grdovića ili pak na drugu stranu, u primoštensku Auroru, na koncert Halida Bešlića.

Subotnju večer također možete provesti uz koncert na Atlantis festivalu na tvrđavi Gripe. Tamo će se za vas na bini izredati Mondo Kick, NipplePeople, Let 3, WhoMadeWho, Shy Child i SymbolOne. Ljubitelji filmske umjetnosti, za to vrijeme moći će u Ljetnom kinu Bačvice, u sklopu programa Splitskog ljeta, uživati u izboru najboljih filmskih ostvarenja prikazanih na 57. festivalu igranog filma u Puli.

Juriš na prve prvoligaške bodove podno Turske kule (foto:Ž.Šunjić)

Sportski tipovi i vjerni navijači RNK Split pozvani su subotnju večer provesti u Parku mladeži jer će tamo, na svom preuređenom stadionu, Splitovci spremno dočekati Varaždin u prvoj prvoligaškoj utakmici na svom terenu.

Plesno opuštanje nakon filmova ili nogometa možete potražiti u Hemingway baru ako ste ljubitelj house glazbe – večer će osmisliti Lari Picco. Njegova kolegica po zanimanju, Viktoria Metzker puštat će sličnu glazbu u M-caffeu u Podstrani.

U nedjelju se možete posvetiti klasičnoj glazbi u sklopu Splitskog ljeta ili u katedrali Sv. Duje gdje će koncert održati splitski studenti i studentice glazbe. Za one koji su propustili u subotu, u ljetnom kinu Bačvice nudit će se još filmova s pulskog festivala. Ako želite okušati sreću, u caffeu Genius održat će se tombula pa eto prilike i za nekakav dobitak i financijski oporavak od vikenda.


Ovaj vikend cvike sa sunce izgleda neće bit nužne (foto:Ž.Šunjić)
Izgleda da će kupaći i šugaman ovaj vikend nakratko ostat u ormaru, al to nije razlog da vi stojite doma...

Tjedna događanja pratite u splitskom.kalendaru, prilagođen je i za iPhone... Klik na split.com.hr/kalendar!

napisala: Vex