Vruća tlaka, di ćeš vanka?

15_07_2010
Vruća tlaka, di ćeš vanka?

Vruće je, čak ni noći ne donose neko značajnije osvježenje, neki su već pustili korijenje u svojim ljetnim boravištima, a neki još razmišljaju i planiraju... Splitska <strong>ponuda</strong> ljetne zabave ovoga vikenda baš i nije pretjerano bogata... Ipak, rezimirali smo sadržaj kalendara događanja.

Konačno su svi koji su priželjkivali ljeto i sve pripadajuće ljetne radosti došli na svoje. Vruće je, čak ni noći ne donose neko značajnije osvježenje, neki su već pustili korijenje u svojim ljetnim boravištima, a neki još razmišljaju i planiraju...

Splitska ponuda ljetne zabave ovoga vikenda baš i nije pretjerano bogata, pa mogućnost noćnog kupanja uvijek može poslužiti kao dobro rješenje. Oni koji su voljni maknit se iz grada mogu u petak navečer povirit u Kaštel Gomilicu na 10. Gomiličku feštu na kojoj će ih čekati besplatna trpeza i glazbena potpora Taxi benda. Nešto dalje, u primoštenskoj Aurori večer će voditi dva imena Intec Digital Nighta - Christian Varela i Jon Rundell. Uz njih će nastupiti dugogodišnji rezident Aurore – Pero FullHouse. Vanka Splita mnogi će otići i zbog Vanka regule, festivala ekstremnih sportova u sklopu kojeg su u petak u Sutivanu Ljetno kino, a u subotu Cinkuši.

Ako ne na podiju, uvik se noć može provesti u moru :) (foto: D.Kalajžić)

Za one koji nisu skloni vožnji u vikend noćima i preferiraju pješački dostupne lokacije u gradu se nudi sljedeće. Program Splitskog ljeta u Podrume dovodi dramu Moje dijete, a na Prokurativama igra Verdijev Otello kojim je i otvorena ovogodišnja manifestacija. Kavana Luxor poziva na pop hitove domaće i strane glazbe u izvedbi dueta Sandra i Tino. Najpoznatiji talijanski mc i vokalist - Gaty, svestrani umjetnik koji je nastupao s najvećim DJ imenima i gostovao po najvećim europskim klubovima, dolazi i splitskoj publici u Hemingway bar. Lokacije za zabavu tik uz more, ali s druge strane splitskog poluotoka nude tri vrste zabave. Tropic club Equador poziva na uobičajenu svirku grupe Viva, dok će u pauzama njihovih setova tišinu uspješno otjerati DJ Pinja. Ako vas put nanese nešto istočnije, na Ovčicama će vas dočekati DJ Fankster. U O'Hari gostuju Jinxi – koncert je open air pa nema straha od pretjerane vrućine, ali ipak, ne vjerujemo da neće biti gužva.

St koncertna ponuda: Jinxi u petak, Dubioza u subotu (foto: Čuba)

Carski trg i u subotu će biti pod notama, ovoga puta u izvedbi grupe Lite Motive. Publika željna plesa može ciljati prema Tropic clubu Equador jer će tamo DJ Pinja izabrati najbolje disco hitove za sve vruće gradske plesače. Treće po redu događanje u sklopu urbanih koncerata na Ovčicama (k tome još i potpuno besplatno!) je koncert Dubioza Kolektiva. Osim svojih starih stvari, izvest će i novitete s albuma 5 do 12 pa svakako vrijedi naći mjesto na žalu ili zidiću i osluhnuti ovu živu BiH ekipu. Fanovi Severine morat će se zaputit do Primoštena ako žele uživati u liku i djelu ove svestrane zvijezde domaće estrade.

Možda je ovaj vikend, ovako siromašan noćnom ponudom (dnevna je isključivo plaža, ako ne stojite pod nekom klimom dok je sunce visoko), ipak dobar za light punjenje baterija i obnovu stanja na računima – uskoro slijedi Atlantis festival, ali i pregršt zanimljivih događanja i izvan Splita. Dotad, držite se hlada i pijte puno. Vode za vrućinu, drugo za gušt :)

Osim kalendara gradskih događanja, pri oku uvijek imajte i naš veeeliki popis koncerata i festivala vanka grada!

napisala: Vex