Još detalja Atlantis festivala

15_07_2010
Još detalja Atlantis festivala

Još početkom lipnja bilo je jasno da nam dolazi najveći i najbolji Atlantis festival, a približavanjem kraja srpnja sve su jasniji i detalji te festivalske atrakcije pod Marjanom... Definiran je i <strong>izložbeni</strong> dio festivala u kojem će prvi put u Hrvatskoj radove izložiti Alex Trochut!

Još početkom lipnja bilo je jasno da nam dolazi najveći i najbolji Atlantis festival, a približavanjem kraja srpnja sve su jasniji i detalji te festivalske atrakcije pod Marjanom... Definiran je i izložbeni dio festivala u kojem će prvu put u Hrvatskoj radove izložiti Alex Trochut, mladi i iznimno uspješni tipograf, ilustrator i grafički dizajner iz Barcelone.

Sve manje vremena, a sve više ugodnih saznanja o Atlantis festivalu

Nakon završetka studija i agencijskog rada odlučio se za posao freelancera  te je napravio značajan odmak i potpuno izvrnuo ideju danas prevladavajućeg minimalizma. Upravo time osvojio je kritiku i brojne klijente - Nike, The Rolling Stone, Nixon, British Airways, Coca Cola, Diesel, The Guardian i Beauty Decay samo su neki od njih. Voli ga i publika pa se, između ostalog, može pohvaliti jednim od najprodavanijih printeva na Threadlessu tj. Lorem Ipsum T-Shirtom smještenom u ovećem broju ormara mladih Europljana.

Atlantis dovodi Alexa Trochuta (i njegove radove) u Hrvatsku

Izložba će se 28. srpnja otvoriti u nekadašnjoj zgradi bivše Sveučilišne knjižnice, preko puta Đardina, a 04. kolovoza Alexovim će se radovima pridružiti i radovi studenata UMASA, koji će u prostorijama knjižnice izložiti vlastite kreativne radove stvorene za trajanja Festivala. Ukupan postav moći ćete pogledati sve do 11. kolovoza.

Već od prije znate da je 29. srpnja u Đardinu, pod reflektorima, na rasporedu skateboarding natjecanje u disciplini Lord of the Lines koje će privući veliki broj skatera iz regije i čitave Europe. Zadnja dva dana četvrtog Atlantisa, 30. i 31. srpnja, festival seli na tvrđavu Gripe gdje će u dvodnevnom glazbenom programu nastupiti WhoMadeWho, Shy Child, Thieves Like Us, Let3, Lollobrigida, NipplePeople, Symbol One, MistakeMistake, Apparat & Skate... Ulaznice za oba dana su u pretprodaji 160kn, a dnevne su 100kn na ulazu.

www.alextrochut.com
www.atlantisfestival.hr