Država nema, platit će studenti

14_07_2010
Država nema, platit će studenti

Predsjednik Ivo Josipović zaključio je kako Bolonjska reforma u Hrvatskoj nije u potpunosti zaživjela. O stanju u visokom školstvu svjedoči i <strong>odluka</strong> Senata zagrebačkog Sveučilišta da će svaki brucoš troškove studiranja platiti sam, ukoliko ih Ministarstvo znanosti ne plati.

Prilikom posjeta Rektoratu Sveučilišta u Dubrovnika prošlog vikenda predsjednik Ivo Josipović, i sam sveučilišni profesor, razgovarao je o aktualnom stanju u hrvatskom visokom školstvu te zaključio kako Bolonjska reforma u Hrvatskoj nije u potpunosti zaživjela. Naši bakalari (prvostupnici) nastavljaju studirati dalje, umjesto da idu raditi. Treba dobro razmotriti zašto je to tako – upitao se Josipović, piše Slobodna Dalmacija.

Blago onom tko svoju diplomu već ima (foto:S.Marinović)

O stanju u visokom školstvu svjedoči i odluka Senata zagrebačkog Sveučilišta da će svaki brucoš prilikom ovogodišnjeg upisa potpisati ugovor kojim se obvezuje da će troškove studiranja platiti sam, ukoliko ih Ministarstvo znanosti ne plati. Prema prošlotjednom pisanju Slobodne Dalmacije i izjavama rektora Ivan Pavića, studenti na splitskom Sveučilištu nemaju razloga za zabrinutost – ministarstvo nema dugovanja, a Senat vjeruje Vladi.