Bioraznolikost Europe na webu

13_07_2010
Bioraznolikost Europe na webu

Ovogodišnja konferencija Europski zeleni tjedan, najveća konferencija o politici zaštite okoliša EU-a, bila je usmjerena na problem bioraznolikosti i stanja prirode u Europi i svijetu. Tom je prigodom predstavljen novi web portal koji objedinjuje informacije o bioraznolikosti za područje Europe.

Ovogodišnja konferencija Europski zeleni tjedan, najveća konferencija o politici zaštite okoliša EU-a, bila je usmjerena na problem bioraznolikosti i stanja prirode u Europi i svijetu. Razmatrane su koristi koje bioraznolikost donosi, pritisak kojem je bioraznolikost izložena kao i moguća rješenja za usporavanje njezinog smanjivanja.

Tom je prigodom predstavljen novi web portal BISE (Biodiversity Information System for Europe), portal koji objedinjuje informacije o bioraznolikosti za područje Europe. Tema ovogodišnje konferencije poklapa se s UN-ovom odlukom da 2010. godinu proglasi Međunarodnom godinom bioraznolikosti. Konferenciji je prisustvovalo oko 3.800 sudionika iz institucija EU-a, poslovnog i industrijskog sektora, nevladinih organizacija, državnih vlasti te znanstvene i akademske zajednice.

www.biodiversity.europa.eu