Pojist, popit, plesat, poslušat...

09_07_2010
Pojist, popit, plesat, poslušat...

Neobično bogatu sportsku ponudu ljetnog vikenda definitivno će obilježiti i tv ekrani. Splitska obala Bračkog kanala je u subotu bogatija od petka, a mamit će nas i sjeverna obala Kaštelanskog zaljeva... Predstavljamo<strong> vikend</strong> događanja na splitskom poluotoku i oko njega!

Ljubitelji tenisa došli su na svoje i već od ranog popodneva petka pogledom slijede žutu lopticu u Spaladium Areni. Četvrtfinale Davis cupa protiv Srbije igra se do nedjelje. Na svoje su došli i ljubitelji plivanja (i plivačica i plivača) jer se do nedjelje u Jadranovom bazenu na Zvončacu održava Prvenstvo hrvatske u plivanju.

Ljubitelji/ce plivanja su na Zvončacu (foto: Ž.Šunjić)

Ater party Davis Cupa održava se u Vanilli uz poznatog domaćeg zabavljača - Jasmina Stavrosa. Glazbena ponuda Bračkog kanala bogatija je za Darka Rundeka koji nastupa u glazbenom dijelu supetarskog festivala dokumentarnog filma. S druge (naše) strane kanala, u O'Hari, će Tulum za posljednjeg sekretara škoja okupiti glazbeno društvo s okusom soli i mirisom otoka - Žan (Mazgun), Svila (Kopito), Leiner (Vještice), Tovareća mužika (Sali), Puko (Bol), Tonko (Komiža), Stane (Rock Cello) i Surka (BeatBox).

Popularni duo Matko i Brane zagrijat će već ionako vruću ljetnu večer u podstranskom M – caffeu, a duo Sandra i Tino svirat će pop i rock melodije na Peristilu. Nedaleko Peristila, u Element baru također će se svirati rock hitovi, ali u izvedbi benda Bob Rock. Vruće će biti i u Geniusu gdje će večer ambijentalnog plesa upotpuniti trbušna plesačica Ines Stanić.

Tropic club Equador ostaje u uhodanom ritmu petka uz Prva liga band, a Hemingway se prepušta u ruke svjetski poznatog DJa i producenta Michi Langa, a u Aurori dj pult zauzima Ivan Mastermix.

Španjolke su na Rivi već slavile ulazak u finale (foto: Ž.Šunjić)

Neobično bogatu sportsku ponudu ljetnog vikenda definitivno će obilježiti i tv ekrani na kojima će u subotu reprezentacija Urugvaja ili Njemačke osvojiti broncu, a u nedjelju će po svjetsko zlato jurišati Španjolci i Nizozemci. Čak tri europske zemlje jamče vesele (i tužne) turiste na štekatima :)

Večeri dalmatinske pisme po dvanaesti put mame na drugu stranu Kaštelanskog zaljeva – kako smo već najavili, u subotu ćemo čuti 17 novitadi, a u nedjelju 22 klapske obrade, a nakon svake večeri je fešta na Brcu. Splitski poluotok i u subotu možda napustite zbog zadnjeg dana Supetar Super Film Festivala koji će završiti uz pjesmu Justin's Johnsona.

Na VDP uvik bude za pojist, popit i poslušat (foto: S.Marinović)

Iako, splitska obala Bračkog kanala je u subotu bogatija od petka - u Jungli Saturday Clubbing by DJ Dario, u ST Rivi Urban Generation Showcase by Malik & Merry , u O'Hari Eddy Ramich uz Kid VA i Duda Dudes te na Firulama Dear Prudence - The Beatles tribute. Sigurno će se netko obalom zaputiti do Aurore, na Coloniu.

Za totalnu subotnju relaksaciju možete izabrati zvuke jazza na carskom trgu u izvedbi iskusnih jazzera Jazz Parteta ili zvuke gitare pod prstima Dore Derado u caffeu Dante.

Pojist, popit, plesat, poslušat, pogledat, putovat... Što ćete ovaj vikend? Poklikajte na split.com.hr/kalendar ako  zaboravite ponudu, osim što je najveći kalendar događanja, prilagođen ja i za iPhone!

napisao: Pile