Prvi u gradu, prvi na listi

07_07_2010
Prvi u gradu, prvi na listi

Prvo ljeto bez klasičnih prijemnih ispita budućim je brucošima donijelo manje nervoze, a javnosti lakši uvid u uspješnost splitskih maturanata. Slobodna je premijerno predstavila najbolje splitske maturante koji su izvrsnim rezultatima zaslužili prva mjesta na <strong>upisnim</strong> listama...

Prvo ljeto bez klasičnih prijemnih ispita budućim je brucošima donijelo manje nervoze, a javnosti lakši uvid u uspješnost splitskih maturanata. Slobodna Dalmacija je premijerno predstavila najbolje splitske maturante koji su izvrsnim rezultatima zaslužili prva mjesta na upisnim listama mnogih fakulteta.

Dominiraju, naravno, maturanti 3. gimnazije koji su već nakon rezultata državne mature pobrali slavu najboljih maturanata u državi. Četvero miočića je na vrhovima lista - Matea Vujević prva je na splitskom PMF-u (matematika, fizika, inženjerska fizika i termodinamika) i na FESB-u (računarstvo, elektrotehnika), Mario Stipčić prvi je na splitskom Ekonomskom fakultetu i FESB-u (računarstvo i elektrotehnika) te na zagrebačkom PMF-u i FER-u, Dino Švragulja je prvi na Prometnom fakultetu, smjer civilni pilot, a Irena Petković je prva na Medicinskom fakultetu u Splitu. Gimnazijski obraz osvjetlale su i Annamaria Perović (1. gimnazija) koje je prva na splitskom Pravnom fakultetu i na Filozofskom, smjer talijanski, i na zadarskom Filozofskom, smjer ruski jezik, Dora Knežević (2. gimnazija) koja je prva na Edukacijsko-rehabilitacijskom, smjer logopedija te Diana Jurić (5. gimnazija) koja je prva na splitskom Filozofskom, smjer kroatistika.

Nakon potvrde upisa putem sučelja www.postani-student.hr (do 20. srpnja), maturanti će morati osobno otići na fakultete, platiti upisninu te preuzeti indeks i iksicu. Svaka sastavnica zasebno će odrediti datum upisa pa je nužno informirati se preko web stranica ili kontaktirati fakultet.