Koliko je vruć vikend?

02_07_2010
Koliko je vruć vikend?

Nakon što smo vam predstavili veeeliki popis ljetnih koncertnih i festivalskih događanja vanka Splita, vratimo se opet na kratkoročno planiranje... Konačno <strong>najavljujemo</strong> jedan vrući kraj tjedna, bez ikakvih naznaka padalina. Što nudi ovaj vikend i koliko je odoljiv...

Nakon što smo vam predstavili veeeliki popis ljetnih koncertnih i festivalskih događanja vanka Splita, vratimo se opet na kratkoročno planiranje... Konačno najavljujemo jedan vrući kraj tjedna,  bez ikakvih naznaka padalina. To će možda malo teže pasti studentima jer su ispiti u punom jeku, pa im plaža i izlasci teško dolaze u prvi plan. Što nudi ovaj vikend i koliko je odoljiv – procijenite sami.

Ovogodišnji DOPUST još nije šokirao (foto: Ž.Šunjić)

U petak DOPUST nastavlja s programom pa popodne možete provesti u Domu mladih uz dva predavanja. Milijana Babić iz Rijeke održat će predavanje pod nazivom Duchampovi svjedoci, a poslije možete ostati na predstavljanju Mreže anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja. Večernji program pred Domom mladih bit će u znaku performancea by MASA, a glazbeni dio upriličit će Ilija i zrno žita. Ako su vam filmovi milija zabava, petak popodne u kinoteci Zlatna vrata nudi nastavak ciklusa filmova Pedra Almodovara. Za ljubitelje nogometa, iako se SP nastavlja s dvije četvrtfinalne utakmice, vrijedi poziv za nogomet uživo - sudionici Torcida Kupa odmjeravat će snage na igralištu RK Split u Vukovarskoj.

U Africi četvrtfinale, a na Torcida kupu kvalifikacije (foto: Čuba)

Ako ćete večer započeti laganom šetnjom gradom, na Peristilu će vas dočekati Sandra i Tino s pop-rock izvedbama. Prokurative su već treći dan za redom u znaku Splitskog festivala, a na video zidovima na Rivi moći ćete pogledati izvedbu 25 novih skladbi koje se natječu u konkurenciji prve polufinalne večeri. U caffeu Ely Jazz Partet svirat će po već ustaljenom rasporedu. Ljubitelji lika i djela Mira Boema morat će potegnuti do Podstrane jer će on voditi glavnu riječ i notu večeri u M-caffeu. Caffe Genius poziva na Fashion night – modna revija i manekenke Dance factora možda su dovoljan razlog da se muška populacija zainteresira za modu? Klub Murall zatvara sezonu (Nije li zatvorena prošli tjedan uz Ivana Hrvatsku?!) s Danijelom Botom. Grupa Dalmatino zauzet će ljetnu pozornicu Hemingwaya, a par stotina metara dalje u Vanilli grupa Viva zabavljat će svu publiku koja se s Prokurativa preseli kod njih na after party festivalske večeri. O Natali Dizdar ne treba puno pisati, glas i stas vrijedni su divljenja, a zadovoljstvo slušanja uživo imat će svi koji dođu u O'Haru. Na drugom kraju grada, al' isto tik uz more, ekipe Karantene i LoopJunkiesa u Jungli predstavljaju Vinicius Honorio BTK.

Izaberi formulu za vesele ljetne noći (foto: M.Prgomet)

U rano subotnje jutro svi ljubitelji prometala marke Vespa pozvani su na okupljanje pred klubom O'Hara – odatle kreću na izlet/vožnju (Vespama naravno, čime drugim!?) okolicom Splita, a za kraj ih očekuje fešta na istom mjestu odakle su i krenuli. Dva benda iz Novog Sada, Ringišpil i Red Union zapečatit će ugodno Vespa druženje. Subotu popodne možete provesti vrlo slično kao i petak – malo DOPUSTa, malo Kinoteke ili pak nogometa na Torcida Kupu. Večer je ipak nešto raznolikija. Osim druženja s vespašima, u ponudi je i druga polufinalna večer festivala na Prokurativama, a na Peristilu svira Lite Motive. Na Firulama je u programu Firule Summer Rocka na redu bend Barber Shop. Subotnju večer ljubitelji house glazbe mogu provesti u, bližem, Hemingway baru uz glazbu po izboru Joe2Shinea ili nešto dalje, u Aurori, uz Foam party. U beach baru Stella Mares i subotnja večer privući će ljubitelje ljepote i mode – modna revija vjenčanica i posebnih frizura bit će mamac za sve znatiželjnike/ce.

Nedjelja možda nekima donosi samo odmor, plažu, hladovinu bez ikakvih planova koji uključuju društvena događanja. Ipak, Torcida Kup će biti na istom mjestu, a bome i finalna večer Splitskog festivala…

Ponuda je tu, na vama je da još jednom, kao i mnogo puta do sada, složite svoj najbolji vikend-plan. Napominjemo da sljedeći tjedan počinje Super Supetar Film festival – pa imajte na umu seobu na Brač. Ne zaboravit baciti oko na splitski.kalendar koji je prilagođen za pregledavanje na zidiću, ako imate iPhone  ;)

napisala: Vex