Ukinut porez na stipendije!

01_07_2010
Ukinut porez na stipendije!

Kako piše portal Instituta za razvoj obrazovanja, od prvog dana srpnja neoporezivim primitkom smatraju se <strong>studentske</strong> stipendije izabrane na javnim natječajima kojima mogu pristupiti svi studenti pod jednakim uvjetima, za redovno školovanje na visokim učilištima.

Od prvog dana srpnja neoporezivim primitkom smatraju se studentske stipendije izabrane na javnim natječajima kojima mogu pristupiti svi studenti pod jednakim uvjetima, za redovno školovanje na visokim učilištima.

Kako piše portal iro.hr, u Zakon o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak uvrštene su izmjene i dopune koje je Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji s Hrvatsko-američkom zakladom za obrazovanje i izobrazbu, uputio premijerki Kosor i ministru Šukeru u travnju 2010. godine u okviru kampanje Stop oporezivanju stipendija.

Usprkos važnim pozitivnim promjenama i dopunama Zakona, iz navedenih izmjena nije jasno hoće li Pravilnik ograničiti neoporezivi iznos stipendija. Također iz Zakona nije jasno odnose li se neoporezive stipendije na redovno studiranje i u tuzemstvu i u inozemstvu. Izmjene zakona otvorile su mogućnost kvalitetnog uređenja sustava stipendiranja u Hrvatskoj - zaključuju u Institu za razvoj obrazovanja.