Tko će biti lord Đardina?

01_07_2010
Tko će biti lord Đardina?

Četvrtu godinu za redom Split će biti domaćin međunarodnog <strong>skateboarding</strong> natjecanja u popularnoj disciplini Lord u of Lines koja vožnju premješta s umjetnih poligona na autentične street lokacije. Prošlogodišnjeg pobjednika smo pitali par brzopoteznih pitanja...

Četvrtu godinu za redom Split će biti domaćin međunarodnog skateboarding natjecanja u popularnoj disciplini Lord u of Lines. Natjecanje će se održati sklopu Atlantis Festivala 29. srpnja ove godine u Đardinu, a prijave su na službenoj stranici organizatora otvorene za sve zainteresirane skatere.

Zahvaljujući izvrsnim reakcijama i velikom broju prijava vozača prošle godine, u programu Atlantisa i ovog se ljeta nalazi natjecanje u popularnoj disciplini Lord of Lines, koja vožnju premješta s umjetnih poligona na autentične street lokacije. Radi se o vrsti skateboardinga u kojem se imitira prirodan proces vožnje gdje skater izvodi niz od nekoliko trikova – tzv. line. Pobjednik natjecanja dobiva titulu Lorda, a najbolji će iz Splita ponijeti još i novčanu nagradu u iznosu od 6 tisuća, Sony Ericsson Vivaz HD mobilni uređaj i Warehouse poklon paket.

U Đardinu 29. srpnja lov na titulu Lord of Lines (foto: Ž.Šunjić)

Natjecanje tj. kvalifikacijske vožnje počinju u 19 sati, dok će se veliko finale održati oko ponoći pod svjetlima reflektora i uz glazbenu DJ pratnju. Za sve posjetitelje uz to će biti organizirana radionica skateboarding snimanja. Interes za natjecanjem već su pokazali neki od najvećih i najpoznatijih skate crew-ova u Europi, a na kvalifikacijskim vožnjama ove se godine očekuje rekordna brojka od 80-ak vozača.

Zagrebački skater, 22-godišnji Denis Pušić, na prošlogodišnje kvalifikacije za Atlantis skate contest u disciplini Lord of the Lines došao je pomalo nespreman – bez prtljage i s tek nešto novca, a na kraju vješto osvojio titulu lorda i vrijednu nagradu u gotovini. Pitali smo ga par brzopoteznih pitanja pred ovogodišnje natjecanje...

Prošlog si ljeta osvojio titulu Lord of the Lines na Atlantisu. Jesi li imao još nekih uspjeha dotad?
Često sam bio među prva tri na natjecanjima, no Atlantisov Lord of the Lines i Red Bull Manny Maniu mogu izdvojiti kao svoje nabolje conteste do sada.

Hoćeš se i ove godine prijaviti i pokušati zadržati titulu Lord of the Lines?
Lako se prijaviti, no zadržati titulu neće biti lako. Svakako ću pokušati...

Tvoj najdraži trik?
Najdraži su mi olie tj. skok, osnovni trik koji se uči, i 360 flip.

Najava četvrtog natjecanja iz usta prošlogodišnjeg pobjednika

Koga bi izdvojio kao svog najdražeg stranog i domaćeg vozača?
Vani ima toliko dobrih vozača da ne bih znao kojeg točno izdvojiti. U Hrvatskoj su to uglavnom skateri s kojima se poznajem i družim, ali recimo da mi je favorit Nino Fanuko iz Pule.

Imaš možda i neki savjet za mlađe vozače koji će se na natjecanje odvažiti po prvi puta?
Nemam neki savjet, osim možda čuvaju kosti i nikada ne gube volji.

Trik pitanje za kraj: xStatic ili Atlantis? :D
To je nešto kao skatepark ili Đardin... Đardin, svakako, odnosno Atlantis.

razgovarala: Iva