Park mladeži koliko i klub radnički

27_06_2010
Park mladeži koliko i klub radnički

Grad i uprava RNK Split postigli su dogovor koji će omogućiti prvoligaške nastupe na stadionu u Parku mladeži, no ne i prejudicirati sudsku odluku. Samo je jedno <strong>sigurno</strong> – Park mladeži imat će veze s mladeži koliko i današnji nogometni klub Split ima veze s radništvom.

Grad i uprava RNK Split postigli su dogovor koji će omogućiti prvoligaške nastupe na stadionu u Parku mladeži, no ne i prejudicirati sudsku odluku kome zapravo stadiona pripada – Gradu ili klubu. Samo je jedno sigurno – Park mladeži  imat će veze s mladeži koliko i današnji nogometni klub Split ima veze s radništvom.

Splitova prvoligaška slavlja ipak u Parku mladeži (foto: Ž.Šunjić)

Grad će uložiti u pripreme stadiona za potrebe atletskog Kupa kontinenata koji se u rujnu održava na Poljudu pa će stadion na Brodarici služiti treninzima atletičara. RNK Split će do početka nogometne sezone o svom trošku urediti lože, poboljšati rasvjetu i natkriti tribinu kako 31. srpnja s Varaždinom (ex Varteksom) ne bi trebao igrati na Poljudu.

Sudska odluka utjecat će i na realizaciju projekta Brodarica

Sudska odluka o vlasništvu nad stadionom utjecat će i na realizaciju velikog projekta uređenja Parka mladeži, popularno zvanog – Projekt Brodarica. Grad naime, nakon što raščisti vlasničke odnose, planira izgraditi novi stadion za oko 10 tisuća gledatelja, atletsku i gimnastičku dvoranu, sportski hotel, stambene kvadrate, trgovačke sadržaje, garaže...