Mlade nade u staroj zgradi

27_06_2010
Mlade nade u staroj zgradi

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda ostatak stare zgrade Sveučilišne knjižnice, osim onih par hodnika i velike dvorane koji su bili dostupni za javnost, sada je pravo vrijeme da to provjerite. Kroz labirint soba i hodnika pratiti će vas radovi <strong>studenata</strong> UMASa.

Zagrebačka definitivno nije najfrekventnija pješačka ulica u gradu, pa je većina splićana vjerojatno tek iz busa primijetila neobične parole na ulazu u donedavnu riznicu akademskih članaka i stručne literature. Ako ste se ikada zapitali kako izgleda ostatak stare zgrade Sveučilišne knjižnice, osim onih par hodnika i velike dvorane koji su bili dostupni za javnost, sada je pravo vrijeme da to provjerite.

Izložba studenata UMASa povod za razgledavanje ex Sveučilišne

Kroz labirint soba i hodnika pratiti će vas radovi studenata raznih usmjerenja i generacija splitske Umjetničke akademije, sa neočekivano zrelim djelima pojedinaca sa nižih godina. Budućnost dijela splitske kulturne scene krojiti će cure i momci čiji su radovi razbili strogoću ove secesijske građevine. Od aktova i portreta preko instalacija i statua do video rada, ocrtava se stil nekih novih autora čija će se imena uskoro redovito (nadamo se) pojavljivati u rubrici Kultura.

Izložba traje do kraja lipnja te je, u slobodnom duhu Akademije, otvorena tokom dana, bez preciziranog radnog vremena.

napisala: KMaja