Nola fora

25_06_2010
Nola fora

Pulski glazbeni <strong>povratnici</strong> Nola su koncertnim izletom u Split, prvim nakon dugo vremena, u O&#39;Hari promovirali svoj novi glazbeni opus. Iako gotovo besprijekorne interpretacije, nesigurnost benda i vrckave pjevačice očitovala se u nerijetkim traženjima potvrda iz publike.

Pulski glazbeni povratnici Nola u četvrtak su koncertnim izletom u Split, prvim nakon dugo vremena, u O'Hari promovirali svoj novi glazbeni opus s posljednjeg albuma Iznad oblaka, ali i vratili prisutne u vremena njihovih zvučnih hitova, inače miljenika tadašnjih radijskih etera.

Bend je karijeru s finim glazbenim usponom, obogaćenu nagradama i priznanjima, počeo još 1993. godine da bi je godine 1999., kada su članovi benda Gabi i Marijan odlučili ukrstiti i privatne živote, zamrznuo na duži period i vratio se lani sa spomenutim albumom. Sve naznačeno dakako je ostavilo refleksiju i na ono što su posjetitelji O'Hare mogli vidjeti i čuti. Još uvijek dobrim dijelom predan zaboravu kod splitske publike, bend je tek mjestimično dovabio publiku na donju etažu kluba, pa je tako i svirka u startu kasnila poštenih sat i pol.

Bend je tek mjestimično dovabio publiku na donju etažu kluba

Iako gotovo besprijekorne interpretacije, nesigurnost benda i vrckave pjevačice očitovala se u nerijetkim traženjima potvrda iz publike. "Jel se zabavljate? Sjajni ste, izvrsna ste publika. Kako vam se sviđa dosada?" i slično dopiralo je od sićušne grlate Gabi koja si je uistinu davala truda, a ni talenta joj nikako ne manjka što stalno iznova potvrđuje. Nakon tih sat i pol kašnjenja, točno isto toliko bilo je dovoljno da svojim gorljivim fanovima, koje malobrojnost nije omela, odsviraju sve značajno iz svoje karijere, a atmosfera, većim dijelom zahvaljujući Gabinim intervencijama, nije posustajala ni opadala. Čuli smo tako uspješnice i s njihovog debitantskog albuma Dio tebe – naslovnu stvar te Grad iz snova, drugi album pokrili su s Osmijehom i Samima u Sali, a svom posljednjem studijskom uratku odmah od početka koncerta posvetili su najviše pažnje. Kod publike je ipak najbolje prošla Iznad oblaka, stvar koja je još lani najavila povratak benda, a ovogodišnja nagrada Porin za istu pjesmu samo je potvrdila da se Nola vratila utabanoj stazi prema uspjehu. Koncert su nadopunili i obradom Janis Joplin i njenog Bobbyja McGeeja, a na bisu odsvirali još jednom Iznad oblaka i Dio tebe, što je publika itekako podržala.

Kratko i simpatično te sklono širenju i u našim krajevima

Kratko i simpatično te, dalo bi se reći, sklono širenju i u našim krajevima. Nadamo se da će njihov entuzijazam i talent uroditi i drugim koncertom koji će ipak biti nešto posjećeniji i tako proširiti bazu poklonika i kod nas.

napisala: Marta
foto: Nikolo Smernić