Vikend o' tri dana

24_06_2010
Vikend o' tri dana

Prije devetnaest godina je 25. lipnja Hrvatski sabor proglasio Lijepu našu samostalnom i neovisnom državom pa je u tu čast ovaj petak neradan dan. Korisno je onda rezime <strong>događanja</strong> koja nam slijede započeti četvrtkom navečer...

Prije devetnaest godina je 25. lipnja Hrvatski sabor proglasio Lijepu našu samostalnom i neovisnom državom pa je u tu čast ovaj petak neradan dan. Korisno je onda rezime događanja koja nam slijede započeti četvrtkom navečer...

Iako službeno počinje u ponedjeljak, u svom predprogramu DOPUST poziva na aukciju slika u podrumima Dioklecijanove palače koja će se održati u 19 sati. Riječ o dječjim radovima od kojih je prihod namijenjen Domu Maestral.

U galeriji Foto kluba Split u Marmontovoj otvorit će se retrospektivna izložba povodom prve godišnjice smrti Michaela Jacksona, u loggi Pučkog otvorenog učilišta izložba Dijalog skupine likovnih umjetnika Vrgorca i Splita, a najveća izložbena atrakcija svakako je postav 100 djela velikog slikara nadrealizma Salvadora Dalija u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci.

Iako je petak neradan dan, noćna ponuda nije prebogata – Nola u O'Hari, a Popularni Milan u Caffeu Versi.

Samardžić nije ispunio Spaladium, hoće Vanillu  (foto: M.Prgomet)

Zato petak izgleda puno bolje: Jazz Partet nastavlja s redovitim svirkama u caffeu Ely, bendom Bob Rock i Element bar dolazi na popis kafićkih svirki, Željko Samardžić nastupa u Vanilli, Neki novi klinci glume Balaševića u O'Hari, u Jungli je predparty GetExited partya u Papayi, a u Podstrani će u M-caffeu opet toplu ljetnu večer dodatno zagrijati Bomba. Tony Cetinski otvorit će sezonu ljetne zabave u primoštenskoj Aurori koja će se u subotu nastaviti uz Victoriu Metzker – jučer fotomodel, danas za dj pultom.

U subotu je krajnje vrijeme da, ako već niste, uživate u ljetnim morskim radostima. Ako vam navečer ne leži Disco fever u Jungli, uz najveće disco i funk hitove, mirnije tonove možete pronaći u Domu mladih gdje će se održati glazbeno-meditativno druženje uz zvukove egzotičnih instrumenata i pjevanje drevnih mantri. Dašak Irske možete osjetiti u Caffeu Ely, u glazbenoj izvedbi benda Ciotog.

Dani Matejuške će dodatno začiniti večer na zidiću (foto:D.Rom)

Dani Matejuške subotnju večer na zidiću dodatno će začiniti dobrim zalogajem i gutljajem više, a na obali Firula sviraju The New Flintstones. Hemingway bar slavi drugu godišnjicu rada uz White Gala Party. Par stotina metara dalje, u Murallu, svoju feštu ima - Ivan Hrvatska.

Ako vam je malo, klikajte splitski.kalendar!

napisao: Pile