DOPUST je već počeo

22_06_2010
DOPUST je već počeo

Dodatni šušur na gradskim ulicama donijet će treće po redu izdanje manifestacije Dani otvorenog performansa u Splitu – DOPUST. Na <strong>performere</strong> ćete naići i na raznim lokacijama u Palači, na Rivi, ispred Biskupove palače, na Sustipanu, plaži Bačvice...

Dodatni šušur na gradskim ulicama u razdoblju od 28. lipnja do 2. srpnja donijet će treće po redu izdanje manifestacije Dani otvorenog performansa u Splitu – DOPUST. Pod motom Upravo sada javnosti će se na raznim gradskim lokacijama obratiti dvadesetak umjetnika iz raznih krajeva Hrvatske koji će dati svoju interpretaciju vremena u kojem živimo.

Sadašnjost kao posljedica prošlosti i uzrok budućnosti glavna je okosnica ovogodišnjeg programa, kao i pitanje položaja alternativne kulture u Splitu. Zbog nedavnih događaja vezanih uz taj dio kulture, kao središnje mjesto odvijanja programa, odabran je prostor Doma mladih, gdje će se, osim radionica, predavanja i performansa, održavati i koncerti u večernjim satima.

Treći DOPUST pod motom: Upravo sada

Ovogodišnji će program pokriti još jednu aktualnu temu – položaj radnika u suvremenom hrvatskom društvu – kroz predavanja i performanse aktivne splitske Mreže anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja MASA.

Na performere ćete naići i na raznim lokacijama u Palači, na Rivi, ispred Biskupove palače, na Sustipanu, plaži Bačvice... Za detaljnije informacije klikajte splitski.kalendar!

Predprogram: u četvrtak licitacija za Maestral

Suradnja između Srednje škole likovnih umjetnosti, Doma za djecu Maestral i udruge DOPUST – pretprogram od 14. do 17. lipnja čiji je završetak obilježen Večerom na travi učenika škole likovnih umjetnosti – rezultirala je mnoštvom radova iz mašte najmlađih nam sugrađana.

Djela nastala na radionici prodavat će se licitacijom

Za djela nastala na radionici pod nazivom Mladi za mlade publika će moći licitirati 24. lipnja (četvrtak) u Podrumima Dioklecijanove palače s početkom u 19 sati. Sav prikupljeni iznos biti će proslijeđen Maestralu.

napisala: KMaja