Kišobrane na sunce!

18_06_2010
Kišobrane na sunce!

Prvi vikend bez školskih obaveza ili dugi vikend za radni narod koji je i ponedjeljak proglasio neradnim zbog prazničkog utorka, a čini se da je bolje pripremiti kišobrane, nego kupaću opremu. No, to ne znači da ćemo<strong> vikend</strong> provesti kod kuće... A di ćemo?

Ako je suditi prema vremenskoj prognozi, vikend neće biti dobar. Pogoršanje, lagani pad temperature i kiša ne zvuče obećavajuće za prvi vikend bez školskih obaveza ili za radni narod koji je i ponedjeljak proglasio neradnim zbog prazničkog utorka. Čini se da je bolje pripremiti kišobrane i dugi rukav, nego kupaću opremu, no to ne znači da ćemo vikend provesti kod kuće...

U petak će vas u Kinoteci Zlatna vrata čekati dva filma iz ciklusa Gerarda Phillipea. U Domu HV-a u Lori Plesni klub Sedmi vjetar poziva vas na godišnji koncert jer ćete moći vidjeti sve što su plesačice kluba naučile i uvježbale tijekom ove godine. Pokazat će čak i koreografije koje su nagrađivane na nacionalnim i međunarodnim plesnim natjecanjima pa vrijedi pogledati. U Domu mladih u galerijskom prostoru MKC-a bit će otvorena skupna izložba She_story – autorice su žene i publici pokazuju svoje viđenje svijeta iz, naravno, ženske perspektive.

Čini se da treba pripremiti kišobrane i dugi rukav...

Kako ove godine nema nekakvog javnog događanja pod motom Adio, školo! ili nešto slično, koncert Marijana Bana i ekipe u Ljetnom kinu Bačvice mogao bi poslužiti kao dobra alternativa. Odmah u susjedstvu, u caffeu Hedonist DJ Bronson dočarat će tropski đir, a u O'Hari će Marko Miličević aka Gramophonedzie spremno dočekati svoju publiku. Nova stvar u gradu su after beach partyi u Stelli Mares – tamo će Ivan Mastermix od popodneva pa do kasne večeri zabavljati ekipu s plaže i u blizini plaže.

Kako izgleda festival uličnih zabavljača koji ne organizira Hram?

Mali kafići nude intimnije zabave pa tako u Elyu svira Jazz partet, a ako se nađete u caffeu Dante tamo će vas dočekati Dora Derado i gitara (naravno, nakon SP-a na TV-ekranima). Oni koji ne prate nogometna zbivanja mogu u to vrijeme prošetat gradom i na tri lokacije sresti ulične zabavljače koji su ovih dana na ulicama i trgovima svaki dan osim nedjelje. Okorjeli plesači i imat će dilemu – Vanilla i grupa Viva ili Hemigway i salsa party

U subotnjem jutarnjem điru gradom svratite do Marmontove gdje će biti postavljen prodajno-promotivni štand Udruge leukemije i limfomi povodom obilježavanja Europskog tjedna borbe protiv leukemije.

Večer obilježena plesom -  Peace, Love and Unit X

U kinoteci Zlatna vrata popodne možete provesti uz film Opasne veze. Večernja zabava nudi se na nekoliko lokacija. Ako bude suho, moći ćete procijeniti vještinu ekipe Barber Shopa koja će odsvirati koncert u sklopu Firule Summser Rock festivala, naravno – na Firulama. U Equadoru će Dj Chibi ponuditi play listu sastavljenu od aktualnih disco hitova pa ekipa koja je propustila redovite plesne aktivnosti petkom, može nadoknaditi propušteno. Večer u O'Hari bit će u znaku Uduge za promicanje urbanih umjetnosti i kulture Unit-X - ples kakav se rijetko vidi bit će tik pred vama. U Jungli će redoviti posjetitelji biti svoji na svome jer će cijelu večer glazbu za njih slagati rezident DJ Miro. Caffe Ely ugostit će Tres idiotes – svakako živopisan naziv skupine koju čine tri mladića i izvode blues i rock.

Spremite kišobrane na dohvat ruke, ali nemojte ni kupaće baš bacit daleko – prognoze zasad nisu dobre, al' nije im ni uvijek za vjerovat! A za onu akciju taxi usluga (noću 50 kuna za sve relacije) ipak prvo provjerite kod vozača jer čini se da više nisu složni oko te usluge kao na početku akcije.

napisala: Vex
foto: Željko Šunjić