Treća je prva, a ti biraj

17_06_2010
Treća je prva, a ti biraj

Već prema prvim informacijama o rezultatima testova na državnoj <strong>maturi</strong> znalo se da je splitska Treća gimnazija najbolja u državi. Možda i ovi rezultati budu presudni u odabiru pred kojim će se naći osmaši. Ove godine će u Splitu imati i dva nova usmjerenja...

Već prema prvim informacijama o rezultatima testova iz tri obvezna predmeta na državnoj maturi znalo se da je splitska Treća gimnazija najbolja u državi. Šampioni državne mature svoj trijumf nad drugim etabliranim gimnazijama dočekali su s radošću, ali ne i prevelikim iznenađenjem piše jutarnji.hr i kroz razgovor s profesorima otkriva tajnu uspjeha.

Možda i ovi rezultati budu presudni u odabiru pred kojim će se naći osmaši koji 28. i 29. lipnja ili 5. srpnja u drugom upisnom roku, budu birali svoju srednju školu. Ove godine će u Splitu imati i dva nova usmjerenja – obrazovanje za plinoinstalatera u Obrtno-tehničkoj školi te u Zdravstvenoj školi petogodišnje obrazovanje za zanimanje medicinska sestra ili medicinski tehničar nakon kojeg im neće trebati jednogodišnje stažiranje i polaganje stručnog ispita već će odmah biti spremni za zapošljavanje.