Birao i Đelo Hadžiselimović

16_06_2010
Birao i Đelo Hadžiselimović

Ekipa drugog SSFF-a ne boji se za publiku iako će u sredini srpnja imati oštru konkurenciju - kao svoje adute ima odlične nove europske <strong>dokumentarce</strong>, ali i glazbene začine. Podrška u filmskom dijelu bit će Škoti, a najveća zvijezda glazbenog dijela je Darko Rundek.

Svjetsko nogometno prvenstvo zasad nije opravdalo očekivanja. No, drugi Supetar Super Film Festival zasigurno će ih opravdati. Iako će u sredini srpnja imati oštru konkurenciju, jer se otvaranje poklapa s drugim polufinalom (a zatvaranje s utakmicom za treće mjesto), ekipa SSFF-a ne boji se za publiku - kao svoje adute ima odlične nove europske dokumentarce, ali i glazbene začine.

Kao i prošle godine program će svake večeri započinjati uz filmove iz arhiva, a delikatan zadatak odabira povjeren je najpoznatijem odabiraču dokumentaraca u zemlji – Đeli Hadžiselimoviću.

Škotski dokumentarac koji će otvoriti drugi SSFF

Svi smo čuli brojne viceve o navodnoj škrtosti Bračana i Škota pa je logično da prva zemlja partner festivala bude – Škotska te da provjerimo kako Škoti utječu na Bračane i obrnuto. Osim škotskih filmova, na Braču će gostovat i škotski autori, a festival će otvoriti škotski The Edge of Dreaming autorice Amy Hardie. To je priča o ženi koja inače ne pamti svoje snove, ali zapamtila je jednog – da će njen konj umrijeti. Kada se u strahu probudila, izašla je iz kuće i pronašla ga mrtvog. Sljedeći san kojega se sjeća jest da će ona umrijeti u dobi od 48 godina...

Ove godine: 15ak dokumentaraca, 4 koncerta, 2 radionice...

Najveća zvijezda glazbenog dijela je Darko Rundek, koji će nastupiti u petak (9.7.), a tu su još i slovenski ska-ansambl Red Five Point Star (na otvaranju festivala 7.7.), Ti Ritu Piti Pip (8.7.) i Justin's Johnson (10.7.). Dan ćete lako ispuniti uz dj program, turnire u stolnom nogometu, pikadu, balotama i utrci pedalina... U financijski plan uvrstite popust na ionako simbolične cijene smještaja u kampu ;)