Animafest u Splitu!

06_06_2010
Animafest u Splitu!

Netom nakon kraja jubilarnog dvadesetog Animafesta, svjetski festival animiranog filma dolazi na jednodnevni<strong> izlet </strong>u Split. Dva uspješna gostovanja prethodnih godina i činjenica da većina filmova prikazanih na festivalu rijetko dođe u hrvatska kina dovoljan su razlog...

Netom nakon kraja jubilarnog dvadesetog Animafesta, svjetski festival animiranog filma dolazi na jednodnevni izlet u Split. Dva uspješna gostovanja prethodnih godina i činjenica da većina filmova prikazanih na festivalu rijetko dođe u hrvatska kina dovoljan su razlog da promislite vrijedi li za sve tri projekcije i festivalski katalog dati 35 kuna (15 kuna za pojedinu projekciju) i 10. lipnja se udobno smjestiti u fotelju kinoteke Zlatna vrata.

Među nagrađenima je i Moj put, Veljka Popovića

Projekcije počinju u 17 sati devedesetminutnim Žabljim proročanstvom koje je primjereno i dječjem uzrastu. U 19 sati na rasporedu je retrospektiva kratkih filmova jednog od najvećih animatora današnjice - Georgesa Schwizgebela, a u 21 sat projekcija ovogodišnjih nagrađenih radova među kojima je i rad već nagrađivanog mladog Splićanina, Veljka Popovića. Više informacija potražite u splitskom.kalendaru.