Zadrži Mediteran uz lica

03_06_2010
Zadrži Mediteran uz lica

Split je odbio ugostiti veliku regatu jedrenjaka od Trsta do Brindisija, a interes nije iskazao ni za <strong>izložbu</strong> <em>Lica Mediterana</em> koja je postavljena u još pet mediteranskih zemalja, a mi ćemo morati potegnuti najbliže do Omiša želimo li ostati u ritmu kulturnih zbivanja s potpisom Mediterana.

Split je odbio ugostiti veliku regatu jedrenjaka od Trsta do Brindisija, a interes nije iskazao ni za izložbu Lica Mediterana koja je postavljena u još pet mediteranskih zemalja, a mi ćemo morati potegnuti najbliže do Omiša želimo li nakon netom završenog Festivala mediteranskog filma ostati u ritmu kulturnih zbivanja s potpisom Mediterana.

45 fotografija za preispitivanje vlastite percepcije Mediterana

Riječ je o izložbi 45 fotografija lica i prizora svakodnevnog života, krajolika, spomenika i tradicije zajedničkog mediteranskoga naslijeđa kojoj je cilj potaknuti ljude da preispitaju vlastitu percepciju Mediterana i usvojenih stereotipa. Nakon zagrebačke izložbe, postav će obići još sedam hrvatskih gradova. U Omišu će se otvoriti u u galeriji OnaiOn u petak, 04. lipnja u 20 sati, a zatvorit će se 09. lipnja uz koncert pod naslovom Muzika mediteranskih majstora koji će učenici Osnovne glazbene škole Lovro pl. Matačić održati u crkvi Sv. Duha.

Izložbu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao koordinator Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u suradnji s međunarodnim partnerima iz Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke i Libanona te uz financijsku potporu Zaklade Anna Lindh.