Split je prva liga!

30_05_2010
Split je prva liga!

Unatoč porazu 1:2 od Mosora u posljednjem drugoligaškom kolu Split je euforično proslavio ulazak u prvu HNL, nakon 49 godina čekanja. Ne izmisli li se nesklad Hajduka i Splita ili Torcide i Crvenih đavola, bit će to prava splitska fešta nogometa. <strong>Pogledajte</strong> 98 fotografija u foto galeriji!

Unatoč porazu 1:2 od Mosora u posljednjem drugoligaškom kolu Split je euforično proslavio ulazak u prvu HNL, nakon 49 godina čekanja! Fešta je počela u popodnevnim satima polaskom limene glazbe i navijača od kuće u Plinarskoj u kojoj je 1912. godine osnovan Anarh, kasnije preimenovan u Split. Navečer se na stadionu održao koncert Miše Kovača i Đanija Stpaničeva uz veliki vatromet. Mišo je, iako su ga na pozornicu takorekoć nosili, odradio sat vremena koncerta rijetko dopuštajući publici da pjeva sama.

50 godina čekanja - 1. liga više nije san, fala! (foto: Ž.Šunjić)

Pun stadion, četiri tisuće ljudi, mladih i starih, poznatih i nepoznatih, Splitovaca i Hajdukovaca. Raspjevani Crveni đavoli razvili su crvene zastave i šalove i ugrijali grla i dlanove.  Nema bolje najave iduće prvoligaške sezone kada će pod Tursku kulu, dopusti li to gradska administracija, dolaziti Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka... Ne izmisli li se nesklad Hajduka i Splita ili Torcide i Crvenih đavola, bit će to prava splitska fešta nogometa!

Pogledajte 98 fotografija u foto galeriji!