Na kraju dica i Berlusconi

29_05_2010
Na kraju dica i Berlusconi

Filmska festivalska subota ima izmjene u programu pa su se projekcije preselile iz kinoteke. Zadnje ovogodišnje <strong>projekcije</strong> pod borovima počet će pola sata ranije jer prije trebamo pogledati premijeru dječjih filmova nastalih u osnovnim školama.

Filmska festivalska subota ima izmjene u prvotno najavljenom programu pa su se dugometaražni filmovi iz kinoteke preselili u kino Karaman. Videokracija, kontroverzni dokumentarac čiji je glavni protagonist Silvio Berlusconi ionako će se prikazati i u večernjem terminu u ljetnom kinu, no Eleonorina tajna prikazat će još samo jednom - u podne. Riječ je o filmu u sklopu programa meDITEran koji je na programu bio i tijekom tjedna, ali samo za organizirane dolaske učenika osnovnih škola.

Videokracija - kontroverzni dokumentarac o Silviu Berlusconiu

Suradnjom dvaju festivala od 17 sati će se kinoteci prikazati pet kratkih filmova sa Sarajevo Grad Filma. Što napraviti kada preko noći dobijete otkaz? Crna komedija Louise-Michel predstavit će u večernjem terminu jednu od mogućnosti - ubiti bivšeg šefa. Zadnje ovogodišnje projekcije pod borovima počet će pola sata ranije, već od 21 sat, jer prije Videokracije trebamo pogledati premijeru dječjih filmova nastalih od početka godine na radionicama u splitskim osnovnim školama. Za završnu after feštu DJ Sero ima već isprobanu formulu zabave - Fešta Balkanika: Balkan + gipsy + brass + klezmer + sevdah!

Za besplatne ulaznice šaljite mailove s imenom, prezimenom i naslovom FMFS  - dobitnike obavještavamo na mail tokom popodneva! Ako i ne dobijete mukte ulaznicu, 20 kuna za večernji film i 15 kuna za jutarnji nije puno, a za svih je mukte ulaz na Sarajevo Grad Filma i after feštu.

U nedljelju, zadnjeg dana festivala, će se od 16 sati u kinoteci prikazati The best of FMFS, a tijekom subote saznat ćemo koji će to biti filmovi...

www.fmfs.hr