Još tri dana trećeg FMFSa

27_05_2010
Još tri dana trećeg FMFSa

Drugog, zadnjeg popodneva posvećenog kratkim filmovima predstavit će ih se još pet. Večernji program započinje Očnjakom, filmom o <strong>naizgled</strong> običnom životu roditelja i njihovih troje djece. A i radnja večernjeg filma u ljetnom kinu također na prvi pogled izgleda obična...

Drugog, zadnjeg popodneva posvećenog kratkim filmovima predstavit će ih se još pet – Pet lakih koraka o veseloj ekipi koja zaluta u minsko polje, priča o Vukovarki koja u jednom sunčanom danu ponovno proživljava horor uništene mladosti, kurdskom migrantu koji prisluškuje razgovore, drama o odnosu malog čovjeka i predstavnika vlasti te priča o prijateljstvu.

Večernji program započinje Očnjakom u Kinoteci. Film je to o naizgled običnom životu roditelja i njihovih troje djece koji žive u predgrađu, u kući koju okružuje visoka ograda, no - djeca nikada u svom životu nisu bili izvan te ograde.

Očnjak - obitelj u kojoj djeca nikada nisu upoznali svijet iza ograde

Radnja večernjeg filma u ljetnom kinu, I ja također, također na prvi pogled izgleda obična – nakon što je diplomirao, Daniel počinje raditi u centru za pomoć socijalno ugroženima gdje se zaljubljuje u Lauru... Postoji samo jedna posebnost - Daniel ima Downov sindrom.

U inboxu nagradne igre već imamo dovoljno kandidata za ovaj film, no za besplatne ulaznice za druge filmove, ne samo ovog dana, šaljite mailove s imenom, prezimenom i naslovom FMFS  - dobitnike obavještavamo na mail tokom popodneva! Ako i ne dobijete mukte ulaznicu, po 20 kuna za dva večernja filma nije puno, a za svih je mukte ulaz na sve ostalo - projekcije kratkog filma te after feštu uz filmsku glazbu.

www.fmfs.hr