Počinje s radovima studenata...

28_05_2010
Počinje s radovima studenata...

Posljednji radni dan uz FMFS u kinoteci u popodnevnom terminu donosi <strong>projekciju</strong> radova studenata UMASa, a u večernjem jedini hrvatski dugometražni film na festivalu - Zajedno. U ljetnom kinu nakon filma Gainsbourg slijedi All That Trash fešta.

Posljednji radni dan uz FMFS u kinoteci u popodnevnom terminu donosi projekciju radova studenata UMASa, a u večernjem jedini hrvatski dugometražni film na festivalu - Zajedno. U ljetnom kinu nakon filma Gainsbourg slijedi All That Trash fešta.

Protagonisti dokumentarnog filma Zajedno su Milka i Ratka, lezbijski par, udovica Marija, Hrvoje, s tjelesnim invaliditetom, Vlado i Marija koji imaju mentalnih poteškoća te Krešo i Branka, par lošeg imovinskog stanja. Ono što ih povezuje jest niz jednih te istih želja – ljubav, razumijevanje, prihvaćanje, te u konačnici, želja za zajedništvom.

Puhovski kroz pet priča govori o ljudima koji žele s nekim biti - zajedno

Serge Gainsbourg jedan je od najvećih šansonijera svih vremena, a film o njegovu liku i djelu, kako i dolikuje, poetična je, zavodljiva i sočna biografska priča puna pjesničkih slika i stiliziranih filmskih trenutaka koji se pamte.

Za besplatne ulaznice šaljite mailove s imenom, prezimenom i naslovom FMFS  - dobitnike obavještavamo na mail tokom popodneva! Ako i ne dobijete mukte ulaznicu, po 20 kuna za dva večernja filma nije puno, a za svih je mukte ulaz na sve ostalo - projekcije kratkog filma te after feštu.

Iako i to piše u splitskom kalendaru, spomenimo i da će se kroz popodne u dvorištu kinoteke održati predstavljanje Međunarodnog festivala arheološkog filma te susret s Nenadom Puhovskim.

www.fms.hr