Treći dan trećeg FMFSa

26_05_2010
Treći dan trećeg FMFSa

Treća festivalska večer trećeg FMFS nastavit će se na popodnevni <strong>program</strong> koji počinje projekcijom kratkih filmova nakon kojih slijedi Žaljenje, a potom se sve seli u ljetno kino Bačvice gdje će i završiti uz, prošle godine isprobanu, zabavu kojom upravlja ekipa Leut Magnetika.

Treća festivalska večer trećeg FMFS nastavit će se na popodnevni program koji u kinoteci Zlatna vrata počinje već u 17 sati projekcijom kratkih filmova nakon kojih u 19 sati slijedi Žaljenje, a potom se od 21:30 opet sve seli u ljetno kino Bačvice gdje će i završiti uz, prošle godine isprobanu, zabavu kojom upravlja ekipa Leut Magnetika.

U prvom, od dva popodneva posvećena kratkim filmovima predstavit će se njih pet od kojih bi Splićanima posebno zanimljiv mogao biti Poštar s naslovne strane koji kroz pola sata govori o poštaru koji je u kolovozu 2007. netragom nestao s 126.277 kuna namijenjenih za mirovine umirovljenicima u Podstrani. Tu su i kratke priče o usamljenom starom partizanu, o trudnici u vrtlogu rata, nepravdi i nasilju te ljubavi i apsurdu.

Kratki filmovi pa Žaljenje pa - Ćelija 211

Romantična drama Žaljenje svojevrsni je hommage svim onim završenim, ali ne i zaboravljenim, mladenačkim ljubavima koje se, htjeli mi to ili ne, provlače kroz život i nekad, ali samo nekad, ponovno planu. Što se dogodi kada se zatvorski čuvar spletom okolnosti nađe s krive strane vrata ćelije usred zatvorske pobune otkrit će nam film Ćelija 211.

Ulaznica za popodne projekcije kratkog filma je na račun kuće, nula kuna, a za večernje projekcije je 20 kuna. Klikajte i splitski.kalendar  te šaljite mailove s imenom i prezimenom i naslovom FMFS  za besplatan upad - dobitnike obavješavamo na mail tokom popodneva! Do sada smo uvažavali ako napišete za koji film želite mukte ulaznicu ;)

fmfs.hr