Nogomet, Židovi, muslimani i kršćani

25_05_2010
Nogomet, Židovi, muslimani i kršćani

Druga večer <strong>FMFSa</strong> u 19 sati u kinoteku Zlatna vrata donosi nogometnu utakmicu, a u  21:30 među borovima ljetnog kina Bačvice počinje radnja krimi-drame Ajami smještene na ulice drevnog lučkog grada Jaffe... Festivalski after nakon filmskih projekcija bit će uz glazbu 80ih.

Druga večer FMFSa u 19 sati u kinoteku Zlatna vrata donosi nogometnu utakmicu! Osam različitih priča, različitih ljudi, u jednom sretnom trenutku tijesne pobjede reprezentacije Egipta. Ipak, 1:0 nije nogometna priča, ovo je priča o životima ljudi iza živopisnih kulisa modernog milijunskog Kaira u kojem se, iza njegove inspirativne ljepote i raskoši, kriju korupcija, vjerski tabui, licemjerje i represija.


U 21:30 među borovima ljetnog kina Bačvice počinje radnja krimi-drame Ajami smještene na ulice drevnog lučkog grada Jaffe, odnosno Tel-Aviva, unutar multietničkog naselja Ajami, u kojem se mješaju vjere i kulture Židova, muslimana i kršćana. Film je sniman na tajnim lokacijama, a glavne likove - dvojicu braće koja žive u strahu od osvete, mladog palestinskog izbjeglicu, Izraelku koja sanja život sa svojim palestinskim mladićem te policajca Židova koji je opsjednut pronalaskom svog izgubljenog brata - tumače glumci amateri.

Ajami - nominacija za Oscara u kategoriji najbolji strani film

Festivalski after nakon filmskih projekcija bit će uz glazbu 80ih, ulaz je, naravno, besplatan. Ulaznica za večernje projekcije je 20 kuna, a za jutarnje u kinoteci Zlatna vrata 15 kuna. Paket od pet ulaznica prodaje se po cijeni 80 kuna (jedan film besplatan). Klikajte splitski.kalendar i na vrijeme slažite raspored ostataka tjedna te šaljite mailove s imenom i prezimenom i naslovom FMFS za besplatan upad - možda uvažimo ako napišete za koji film želite mukte ulaznicu ;) Dobitnike obavješavamo na mail tokom popodneva!

fmfs.hr