Vikend za...

21_05_2010
Vikend za...

Svibanj je u ovo doba znao biti i puno topliji, čak vruć, no ovakav, kakav je i kakvog ga predviđaju za vikend trebao bi biti za šetnju kako Rivom tako i prirodom, a navečer za noćni život. Rezimirajte <strong>ponudu</strong> vikenda i otkrijte kako u petak mukte ući u neke od klubova...

Osim aktualnih izložbi o kojima ćete klikati u splitskom.kalendaru, u cjelodnevna događanja petka spada i prvi od dvaju Dana volonterskog rada. Kako smo već pisali, u petak će se u Gradskoj knjižnici Marka Marulića od jutra do mraka održavati okrugli stolovi, predavanja, predstavljanja i radionica, a u subotnje jutro program seli u hlad Đardina. U isto vrijeme će na osunčanoj Rivi Udruga leukemije i limfomi – Split obilježavati Nacionalni dan doniranja i presađivanja organa prodajom sadnica cvjetnica, mediteranskog bilja i povrća.

Vikend za napravit đir, izać negdi vanka, odmorit se... (foto: Rene)

Svibanj je u ovo doba znao biti i puno topliji, čak vruć, no ovakav, kakav je i kakvog ga predviđaju za vikend trebao bi biti za šetnju kako Rivom tako i prirodom. I dan je već dovoljno dug, toliko dug da predstava Bolero i Carmina Burana u HNK počinje sat vremena prije zalaza sunca

Ipak, uz gotovo sve naznake približavanja ljeta – još nisu gotova sva ligaška sportska natjecanja. U deficitu titula, Hajduku će dobro doći dupla kruna kadeta koju bi u subotu popodne na pomoćnom igralištu mogli osvojiti pobijede li Hrvatski dragovoljac.


Petak noću - mukte upad hoću


Noćni život i ovog vikenda u petak možete početi u najmanjem mistu u Splitu, kažu neki i svitu, za žive svirke i dobru zabavu – Jazz Partet svira u kafiću Elly. Otprilike u isto vrijeme na kartu zabave počeo se nametati i Alter Ego Caffe koji i ovog petka nudi stare hitove u izvedbi Joe & Delane.

Gruhak i Sunshine rezervirali su mjesto na pozornici O'Hare, a Prva liga band sigurno ima pretplatu na pozornicu Tropic club Equadora – redovitiji su i od Grupe Viva u klubu Vanilla. Hot tuna započinje redovita druženja pod nazivom Finest House Music na koja su dobrodošli svi ljubitelji dobre elektronske glazbe, a obilježit će ih DJ Matasology & DJ DubTony. Quasimodo ravna dugove prema splitskoj publici – došlo je vrijeme za nadoknadu odgođene promocije novog albuma Bambi Molestersa, a postoji način i da dobijete mukte ulaz (čitaj dalje). U nizu rođendanskih događanja osmogodišnje Kocke je koncert makedonskog benda Bernay's propaganda i domaćih No Comment. U emisiji Info zona na radiju možete saznati kako mukte ući i u Quasimodo i u Kocku - zato u drugom prozoru slušajte Radio Split iza 19 sati ;)

Molestersi u Quasimodu iz drugog pokušaja (foto: Z. Buljubašić)

Nakon neuspjelog, kišom ometenog, pokušaja otvaranja koncertne sezone prošloga vikenda, Bijelo Dugme tribute bend će u subotu spremno dočekati publiku na Firulama. U drugom izdanju večeri pod nazivom One Hit Wonders u Kocki će još jednom zasjati privremene glazbene zvijezde 80ih i 90ih. Jedan od najvećih sax virtuoza u Hrvatskoj, Baucho, priredit će nezaboravnu funky večer u bašti kluba Jungla. Naravno, i subotnju večer možete započeti, ali i završiti, u kafiću Elly uz Dražena Marića koji svira od Beatlesa do Azre.

U nedjelju tokom cijelog dana na Gripama traje mačevalački turnir, a finalne borbe su nakon 19 sati, taman da sat vremena prije na platou ispred Keruma donirate hranu za životinje Azila Duilovo. Izazov početka radnog tjedna bit će veći ako odete na koncert u Kocku gdje će vam snu sate krasti Pankerfaust, Inverted Pussyfix i Musakkar.

U ponedjeljak  počinje Festival mediteranskog filma! (foto:G.Katić)

A onda u ponedjeljak u kinu Bačvice prve projekcije Festivala mediteranskog filma... Klikajte splitski.kalendar!

napisao: Pile