Dani volonterskog rada

19_05_2010
Dani volonterskog rada

Prigodom Dana <strong>volonterskog</strong> rada u petak će se u Gradskoj knjižnici održati niz predavanja i okruglih stolova, a rano popodne tematski će biti više namijenjeno mladima... U subotu je u Đardinu tradicionalna akcija Udruge za udrugu uz predstavljanje rada udruga.

Udruga MI organizira trinaeste Dane volonterskog rada prigodom kojih će se u petak u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održati niz predavanja i okruglih stolova, a u subotu u Đardinu tradicionalna akcija Udruge za udrugu.

U petak, 21. svibnja, program počinje okruglim stolom na temu Mjesto i snaga organizacija civilnog društva u rješavanju problema u zajednici na koji će se nastaviti panel diskusija o izazovima i primjerima dobre prakse menadžmenta volontera u neprofitnim organizacijama.

Rano popodne bit će više namijenjeno mladima te će se iskoristiti za predstavljanje volonterskih programa mladih i međunarodnog volontiranja u Splitu te za prezentaciju programa Agencije za mobilnost i EU programe. Nakon toga uslijedit će radionica na temu Motivi i stavovi mladih prema volontiranju.

I ove godine i radionica za mlade (foto: M.Prgomet)

Od 17 sati obilježit će se deset godina djelovanja SEP Plavi planet, a u susret Međunarodnom danu biološke raznolikosti, 22. svibnja, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce predstavit će materijale za edukaciju o morskom ekosustavu.

Subotnje jutro možete iskoristi da se u Đardinu uz zabavni program plesnih skupina i školskih bendova upoznate s radom dijela splitskih udruga te da kupnjom proizvoda na štandovima pomognete udruzi Pogledajme da kupi softver za rad s djecom sa govornim poteškoćama. Više informacija i točnu satnicu potražite u splitskom.kalendaru.