Osam godina kotlovnice za mlade!

18_05_2010
Osam godina kotlovnice za mlade!

Klub Kocka obilježava osmu godinu rada programom koji će kulminirati iduće subote svojevrsnom reprizom prvog službenog <strong>koncerta</strong>. Poznavatelji splitskih prilika upravo će borbu za Dom navesti kao aktivistički ponos mlade generacije...

Klub Kocka obilježava osmu godinu rada programom koji otvara HC punk slušaona u četvrtak, nastavlja se u petak koncertom Bernays Propaganda iz Skopja i domaćih No Comment te prigodnim last minute manifestacijama preko tjedna, a kulminirat će iduće subote svojevrsnom reprizom prvog službenog koncerta na kojem su nastupili Bellpeace Noise, Essence, S.P.K. i Nula, s time da će umjesto BPN-a svirati splitski Dispro.

Prosvjed za Dom mladih 2001. godine (foto: kocka.hr)

Priča o klubu Kocka počela se pisati i prije nego li je Koalicija udruga mladih (KUM) u lipnju 2001. godine s Gradom potpisala ugovor o korištenju podrumskih prostorija Doma mladih. Konačnom potpisivanju prethodili su koncerti po smećem zatrpanim kutcima nedovršene zgrade te prosvjed pred Banovinom kojim se tražilo da Dom mladih pripadne – mladima.

Kocka - splitski klub s rekordnim osmogodišnjim stažem (foto: H.Podrug)

Poznavatelji splitskih prilika upravo će borbu za Dom navesti kao aktivistički ponos mlade generacije s početka 21. stoljeća. Nakon borbe s gradskom vlašću, gotovo golim rukama su iznijeli 30 tona otpada kako bi prostor, uz improviziranu rasvjetu i zahode, počeo nalikovati klubu. Gradske vlasti ni tada nisu smatrale nužnim uložiti novac pa se KUM obratio nizozemskoj fondaciji CNF koja je odobrila projekt konačnog uređenja i tehničkog opremanja prostora uz mjesece volonterskog rada. Program kluba započeo je 2002. godine i od tada se kontinuirano provodi do današnjeg dana, uz sufinanciranje Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Ureda za kulturu Grada Splita.

Proslavite osam godina Kocke uz slavljenički program kojeg s više detalja imate u splitskom.kalendaru:

20.05. (četvrtak)
HC punk slušaona


21.05. (petak)
Bernays Propaganda i No Comment

29.05. (subota)
Essence, S.P.K., Nula i Dispro

+last minute događanja