Aktivni mladi snažniji na tržištu rada

15_05_2010
Aktivni mladi snažniji na tržištu rada

Vijeće Europe usvojilo je 11.svibnja rezoluciju o Aktivnom uključenju mladih s ciljem osnaživanja mladih za uključenje na tržište rada. Zapošljavanje mladih jedna je od vodećih strategija koja može biti korištena u borbi protiv socijalne isključenosti i siromaštva.

Vijeće Europe usvojilo je 11. svibnja rezoluciju o Aktivnom uključenju mladih s ciljem osnaživanja mladih za uključenje na tržište rada. Zapošljavanje mladih jedna je od vodećih strategija koja može biti korištena u borbi protiv socijalne isključenosti i siromaštva.

Prema ovom dokumentu, bolja uključenost mladih u društvo i njihovo potpuno sudjelovanje na tržištu rada, osim slobodnog pristupa kvalitetnom obrazovanju te socijalnim uslugama, osnovni su alati kojima bi se smanjila razina siromaštva i povećala kvaliteta života i socijalna kohezija.

Vijeće u svojoj Rezoluciji naglašava krucijalnu ulogu mladih u napretku Europe u cjelini kao i važnost međusektorske suradnje u pitanjima koja se izravno tiču mladih, s namjerom da odrednice Rezolucije budu u potpunosti uključene u strategiju Europa 2020.

ec.europa.eu