Nije još za lito, a vikend je

14_05_2010
Nije još za lito, a vikend je

Pad temperature i kiša ovaj će vikend sigurno omesti one koji su se veselili ćakuli na zidiću u toploj proljetnoj noći. Iako su već počela koncertna otvaranja ljetnih sezona, u pripremama za vikend, nakon što pročitate <strong>najavu</strong>, stavite kišobran i neku jaketicu da budu kraj vrata :)

Pad temperature i kiša ovaj će vikend sigurno omesti one koji su se veselili ćakuli na zidiću u toploj proljetnoj noći. Najavljen je pad temperature i poprilična količina oborina pa je mudro ideju zidića i zabave na otvorenom odgoditi najmanje za sljedeći vikend.

Petak popodne možete provesti u Kinoteci Zlatna vrata uz filmove 13 ruža i Kaotična Ana. Predvečer u Info zoni udruga Plavi planet otvara izložbu povodom 10. godišnjice rada udruge. Na izložbi će pokazati fotografije sa svojih akcija i projekata te novinske članke koji pokazuju iskustvo i rad u proteklom desetljeću. Zaljubljenici u mirniju atmosferu, ali s glazbenom pozadinom mogu u caffeu Ely guštat uz Jazz partet.

Neupitna je ponovna masovka u Spaladium Areni (foto: M.Prgomet)

Najmasovniji izlazak ovog vikenda sigurno će biti Spaladium Arena jer u njoj gostuje Halid Bešlić. Jedna od Halidovih gošći je i Alka Vuica koja će nakon koncerta u Spaladiumu preseliti u Hemingway i tamo održati after zabavu za one koji još budu imali energije i volje za pjesmu i ples. U Equadoru će biti isti repertoar kao i svakog petka uz Prva Liga bend i DJ Pinju, dok će u Vanilli večer osmisliti Popularni Milan. Vjerujemo da će neki od vas biti u dilemi, a možda čak i pogoditi obje lokacije.

Žešće će se prašiti u Kocki - tamo će se na bini izredati ekipa Dioniza, Intonica i Benny Lave. Neki s više, neki s manje iskustva u svirkama, ali dobar zvuk je zagarantiran. U O'Hari hoće pa neće pa ipak hoće nastupiti predviđeni Obba Obba, no večer će i tako biti posvećena iznenada preminulom Slobodanu Doriću Slobi – sjećat će ga se mnogi kao čuvara rocka pod Marjanom. Poklonici d'n'b-a, breakbeata i junglea mogu protegnut noge do Zvončaca i tamo provesti vrijeme u dobrom društvu s ekipom LoopJunkiesa.

O'Hara s mislima na Slobu, vlasnika i čuvara rocka pod Marjanom (foto:D.Kalajžić)

Subotnje jutro možete provesti na Rivi (ako vremenski uvjeti dopuste) i u điru gradom. Na Rivi će se prodavati sadnice cvijeća i mediteranskog bilja u organizaciji Udruge leukemije i limfomi Split, a povodom obilježavanja Nacionalnog dana doniranja i presađivanja organa.  Popodne u Parku mladeži sigurni prvoligaš RNK Split u 24. kolu druge lige dočekuje Junaka. Navečer se u HNK nudi predstava Škola za žene po popularnim cijenama. HNK nudi akcijske cijene za posljednjih nekoliko izvedbi ovogodišnjih predstava iako, budimo iskreni, uz studentske ili druge popuste ulaznice ni do sada nisu bile skupe. Laganu subotnju večer možete ispuniti i Skelligsima u Alter Ego caffeu ili uz gitaru Vlade Sučića u caffeu Ely.

Onda, jel' je ili nije trash u Kocki? (foto:H.Podrug)

Na plaži Firule za subotu navečer planirano je veliko otvaranje ljetne sezone i druženja uz dobru mjuzu uz more pod zvijezdama. Eksjurok bi trebao držati konce ove zabave, osim ako ih ne preuzmu kiša i sjeverni vjetar (držimo fige da neće). Odma' iza kantuna, u O'Hari, svirat će austrijski The Merry Poppins, a njihovim repertoarom caruju reggae, jazz, cabaret i swing. Iz Kocke opet poručuju This is not a Trash Party! pa vi vidite jel' je il nije. U Junglu dolazi poznati londonski DJ Colin Dale. Da se što bolje uklopi u ambijent i ekipu, od pomoći će mu biti Pero FH, Pille i Miro.

To je to više-manje, u ponudi je još hrpa izložbi pa ih vižitajte i u splitskom.kalendaru i uživo, a u pripremama za vikend stavite kišobran i neku jaketicu da budu kraj vrata :)

napisala: Vex