Edo Maajka: Uzbuđen sam pred xSTatic

14_05_2010
Edo Maajka: Uzbuđen sam pred xSTatic

Nakon odlično prihvaćenog prvog izdanja, xSTatic <strong>festival</strong> održat će se i ove godine i to zadnjeg vikenda svibnja, a tijekom ta tri dana imat ćemo priliku ponovno uživati u glazbenom, sportskom i umjetničkom programu na šest gradskih lokacija...

Nakon odlično prihvaćenog prvog izdanja, xSTatic festival održat će se i ove godine i to zadnjeg vikenda svibnja, a tijekom ta tri dana imat ćemo priliku ponovno uživati u glazbenom, sportskom i umjetničkom programu na šest lokacija - Marjan, OŠ Split 3 i plaža Žnjan te  Tvrđava Gripe i klubovi Quassimodo i O'Hara.

Natjecanja: basket, skate, inline, bmx i brake dance

Festival počinje ispred ST Rive u podne u petak 28. svibnja i to spizom s gradela uz Celebrity Break Death Matcha, a nastavlja se skate disciplinom Downhill na Marjanu.  U subotu će umjetnici iz osam zemlja grafitima oslikavati zidove škole Split 3. Publika, ali i natjecatelji zabavit će i uz basket, skate, inline i bmx natjecanja na igralištu na kojem će biti postavljen mini ramp, te uz brake dancere na drugoj pozornici. Skate, bmx i inline natjecanja održavat će se i u parku na Žnjanu. Novost su DJ radionice koje će svakog dana voditi DJ Venoma.

Prošle godine grafiti na OŠ Plokite, a ove godine na OŠ Split 3

- Nastup na xSTaticu je prvo predstavljanje moga benda i novog albuma javnosti. Svojevrsni come back svirkama s bendom jer sam imao nekih četiri godine pauze. U studiju smo već nekih mjesec dana i album mi izlazi isti tjedan kada je i festival, tako da je nastup u Splitu prava promocija Spomen ploče. Druga stvar je što sam zeznuo prošle godine kad sam imao upalu i stvarno se želim sad na pravi način odužiti publici u Splitu koje sam se zaželio. Bend je jako uzbuđen, mene dere trema već sad, bit će to erupcija pozitive i rifova. Bas, bubanj, gitara, truba, sax, trombon i ja. Mogu obećat puno repa, rocka, funka i znoja. Pozdrav od Glavatara... - najavio je sam svoj splitski nastup Edo Maajka, headliner subotnjeg koncerta na Tvrđavi Gripe. Uz njega na pozornicu će i finalisti St@rt festivala, te Atheist Rap, a za ljubitelje nešto drukčijeg zvuka novina je drugi stage gdje će mjuzu puštat Banana zvuk. U glazbenom dijelu festivala bit će i Axe party DJ Bronsona na kraju prvog dana festivala, subotnje Tetkine radosti te veliki Closing xSTatic, opening Enter party s kojom će u nedjelju u O'Hari završiti drugoj izdanje xSTatica...

Glazbeni dio: Edo Maajka, Atheist Rap, Dub Mafia, Banana zvuk...

Splitski.portal je i ove godine službeni internet promotor festivala pa će osim novosti biti i nagradnih igara... Detaljniji program već možete pronaći u splitskom.kalendaru.

Za zagrijavanje pogledajte prošlogodišnji album!

napisao: Cole
foto: Maja Prgomet