Marjan oktan show

10_05_2010
Marjan oktan show

Što je Splićanima Marjan? Mjesto rekreacije, meditacije, uživanja, opuštanja, šetnji... Gdje je<strong> </strong><strong>logika </strong>za Dan Marjana od njega učiniti ono što on nije – mjesto seoskog derneka uz janjce i odojke, besplatan fažol, jeftini lunapark i priprosti zabavni program do kojeg vozi bus?!

Što je Splićanima Marjan? Mjesto rekreacije, meditacije, uživanja, opuštanja, šetnji... Gdje je onda logika za Dan Marjana od njega učiniti ono što on nije – mjesto seoskog derneka uz janjce i odojke, besplatan fažol, jeftini lunapark i priprosti zabavni program do kojeg, kroz pješačku zonu, voze autobusi?!

Za Dan Marjana od Marjana učiniti ono što on nije (foto:S.Marinović)

Ove nedjelje na Marjanu niste lako mogli naći mir i spokoj, šumom se širio miris pečenog mesa, sjevernom stranom prema Zoološkom vrtu vozili su autobusi, a i motorima i automobilima rampa se češće podizala. Srećom pa dernek nije privukao velik broj ljudi.

Ča je pusta mesina i fažol kontra šetnji i sportu? (foto: Ž.Šunjić)

Kako je krenulo, za koju godinu će se stambena gradnja nasloniti na prvu vidilicu, a Bene će postati ekskluzivno  kupalište. Možda će tada  autobusi dovoditi stotine ljudi na oktanski spektakl marjanskim serpentinama?  Nije li logičnije da prve nedjelje nakon Sv. Duje Splićane na Marjan privlači penjačko natjecanje, maraton, regata, izviđačko natjecanje, spuštanje karetima, škola u prirodi... pa i zabavni program na Benama do kojih će šetnji nesklone starije sugrađane voziti autobusi?

napisao: Pile