Sunca, fažola, koncerata...

30_04_2010
Sunca, fažola, koncerata...

Subota bi trebala biti ultimativno neradna, nedjelja isto – ali <strong>ponuda</strong> i vremenska prognoza su takve da sumnjamo u cjelodnevno i cjelonoćno ležanje doma. Za dnevni đir ovoga vikenda izvucite ljetne krpice iz dubine ormara, a za večernji – ono u čemu izgledate najbolje :)

Subota bi trebala biti ultimativno neradna, nedjelja isto – ali ponuda i vremenska prognoza su takve da sumnjamo u cjelodnevno i cjelonoćno ležanje doma. Za dnevni đir ovoga vikenda izvucite ljetne krpice iz dubine ormara, a za večernji – ono u čemu izgledate najbolje. Kad odlučite što obući, izbor gdje ćete se zabaviti – ovisi samo o vama...

Drugi i zadnji petak na Beerfestu pozornice će zauzeti Jole, Osmi putnik i Justin's Johnson. Već na toj jednoj lokaciji ponuda je prilično šarolika. Ako ipak tamo ne budete zadovoljni, zabavu možete potražiti negdje bliže centru grada, na primjer u O'Hari. Tamo će svirku odraditi Pop Art Bend čija je ekipa na sceni već jedanaest godina. U caffeu Versi DJ Emilio opet će publiku povesti na jednovečernje putovanje u 80te. Prva Liga Bend i DJ Pinja također imaju standardni repertoar kojim je publika očito i više nego zadovoljna, jer ova je ekipa svakog petka na rasporedu u Tropic clubu Equador. U klub Bačvice otvorenjem ljetne sezone dirigirat će DJevi Peco i Junior M, a pomoći će im hostese, plesačice, laser show i cocktail majstori.

Za dnevni đir ovog vikenda izvadite ljetne krpice (foto:Rene)

U caffeu Ely, vrlo malom kafiću, počele su se događati nešto veće stvari pa tako ovaj petak tamo gitaru svira Dražen Marić, a repertoar je rockerski. Nešto žešći rok  trebao je prašiti s bine kluba Kocka, no koncert na kojem su trebali nastupiti Dioniz i Eat Your Brains je otkazan pa će se gosti trebati zadovoljiti heavy zabavom uz rock/metal slušaonu. Nakon odgode programa prethodnog vikenda Quasi  opet otvara vrata uz DJ Matana. Na Prokurativama će svoj koncert, koji je zapravo puno više od običnog koncerta, održati svjetski poznati i priznati pijanist Maksim Mrvica. Jungla se malo odmakla od potpune elektronike, ali ne baš daleko. Drum'n'base večer osmislit će Dženeration 81. I još jedna uobičajena ponuda petkom za one koji vole igrati na sigurno – grupa Viva u Vanilli.

Sretan li je onaj tko dograbi porciju fažola... (foto: B.Perlain)

Subota je rezervirana za nerad. Da, Međunarodni praznik rada je svake godine 1. svibnja (ili maja), ali ove godine posebno je jadan. Situacija u državi je ozbiljna, to i vrapci na granama znaju. Zato mnogima besplatan fažol na Marjanu neće biti naodmet. Posli fažola dobro će doći šetnjica po Marjanu, a možda potegnete i na neki izlet u okolici Splita...

Za večernje termine opet se nudi svašta nešto. Beerfest na svoje pozornice dovodi Severinu, Irish Modern Band i DJ Bronza. DJ Jake će sve one koji u subotu navečer dođu u O'Haru povesti u Rock revoluciju. Još jednu večer uz gitaru u Ely baru odsvirat će Vlado Sučić, a njegov repertoar slijedit će trag dobrih šansona. U ST Rivi za sax dio večeri bit će zadužen Baucho, a za sve ostalo tu je Gildo. Večer u dvoje ponudit će i Joe&Delane uz gitare u Alter Ego Caffeu. One man show izvest će Jadran u Tennisu, ali i DJ Pinja u Equadoru uz najavu vrućih disco hitova.

Gore Seve, a na Žnjanu i Balaš, Rozga, Jole... (foto:S.Marinović)

U Obojenoj svjetlosti ljubitelji Studia 54 moći će se naplesati do mile volje. Tko su Kosturi i kako im zvuči prvi album publika će otkriti ako navrati do Kocke. Jungla ipak neće iznevjeriti svoje vjerne goste ni ovoga vikenda – Pero FH i Okac potrudit će se da osiguraju cjelovečernji techno set.

Nedjelju ujutro možete provesti u rekreaciji s humanitarnim karakterom - potrčite s Rive u akciji Trkom protiv raka. Popodne u Parku mladeži navijajte za Split u okršaju protiv ekipe Vukovara '91. Večer možete provesti na pučkoj fešti Sv. Križa u Varošu uz bogat kulturno-umjetnički program koji će se nastaviti i u ponedjeljak. Zadnja večer Beerfesta ponudit će koncerte Jelene Rozge, Nenormalnog Balašević benda i Matka i Brane.

I eto, to je to... Ako koja informacija nedostaje, klik na kalendar događanja split.com.hr/kalendar
napisala: Vex