Za Zemlju

22_04_2010
Za Zemlju

Povodom Dana <strong>planeta</strong> Zemlje imate priliku otići na edukacijsko-degustacijski izlet u okolicu Radošća i Divojevića. Za planet možete učiniti nešto i ako odlučite ne koristiti plastične vrećice pa kupite platnene vrećice u Marmontovoj. I Festival znanosti je prilagođen...

Povodom Dana planeta Zemlje, u nedjelju, tri dana kasnije, 25. travnja, imate priliku otići na edukacijsko-degustacijski izlet u okolicu Radošća i Divojevića. Ukoliko vam nije do skupljanja jestivog samoniklog bilja ostat ćete uskraćeni za dio ljepota prirode, ali skuhana mišanca će vas čekati na kraju kraćeg puta. Oni uporniji magarećim putem doći će do eko etno sela Brdak, proći eko etno stazom Radošić i tek onda doći u eko etno sela Škopljanci, a uz sve to naučit će ponešto o samoniklom bilju.

Organizatori i vodiči izleta su Ankica Duvančić i Ante Strunje, a prijave za izlet se primaju u četvrtak u velikoj dvorani Gripe u 19 sati, na sastanku Planinarskog kluba Split. Za informacije tu je i mobitel 098 361 698 i web www.pksplit.hr.

A možete organizirati i vikend čišćenje u svojoj ulici :)

Za planetu Zemlju možete učiniti nešto i ako odlučite ne koristiti plastične vrećice pa kupite platnene vrećice koje će Franjevačka mladež prodavati u Marmontovoj ulici sve do večernjih sati kada se sele u samostan Gospe od Pojišana na projekcija prigodnog dokumentarnog filma Home od 20 sati.

Četvrti dan Festivala znanosti također je prilagođen obilježavanju dana naše jedine planete pa dan započinje sadnjom stotinu stabala na Marjanu, nastavlja se nizom predavanja, a završava projekcijom kratkih filmova o okolišu i zaštiti mora u Kinoteci Zlatna vrata od 20 sati.