Povratak na zidić?

22_04_2010
Povratak na zidić?

Konačno je zapravo zatoplilo i zidići su opet u igri! Dobro, ne baš svaku večer, u petak možda još padne koja kap kiše, ali subota i nedjelja trebali bi biti vedri i sunčani, čak i topliji nego ovih dana pa bi i noći trebale biti ugodne. A kakva je <strong>ponuda</strong> vikenda, procijenite sami…

Konačno je zapravo zatoplilo i zidići su opet u igri! Dobro, ne baš svaku večer, u petak možda još padne koja kap kiše, ali subota i nedjelja trebali bi biti vedri i sunčani, čak i topliji nego ovih dana pa bi i noći trebale biti ugodne. A kakva je ponuda ovog vikenda, procijenite sami…

Ako imate mlađu braću, seke, rođake koji ove godine završavaju osnovnu školu, povedite ih u Gradsku knjižnicu Marka Marulića na predstavljanje srednjih škola – možda im pomognete pri odluci gdje se upisati. Poslije možete do Sveučilišne knjižnice gdje će u sklopu Marulovih dana za mlade studenti glume zagrebačke Akademije dramske umjetnosti odigrati predstavu Kratki rezovi – sve što Adrian nije snimio kod Mije.
¸
Večernji program petka ipak neće obilježiti Michael Jackson Tribute Concert u Spaladium Areni - samo je Oliver jači od islandskog vulkana. Ovaj i idući vikend utjecaj na kartu zabave imat će Žnjan - prve večeri Beerfest Split 2010 osim piva i delicija nudi i čak četiri koncerta. Na četiri pozornice nastupit će Miroslav Škoro, Mladen Grdović, Irish maiden band i Bijelo Dugme tribute band. U Junglu mogu otići svi ljubitelji dobrog starog rocka – tamo će koncert odsvirati Wanted King. Inženjeri s FESBa pozivaju na druženje u Hemingwayu uz jako dobar mamac – nude koncert grupe Elemental. Ljubitelji rapa, i to ne onog mlakog, bit će oduševljeni ponudom u Kocki. Tamo dolaze slavonski Krankšvester, a pridružit će im se i splitski Dhirtee III Ratz i Extra. Publika koja voli DJ večeri imat će šaroliki, ali već dobro poznati izbor. U caffeu Versi 80te će dočarati DJ Emilio, u O'Hari će na jednom katu Duda Dudes i Kid'Va prašiti svoj repertoar, a na drugoj etaži DJ Gonzo i Flinstonesi otplovit će u doba Soul Traina.  U Tropic clubu Equador DJ Pinja imat će dobru potporu Prva liga benda.

Nadini igrači najbrojniji u lovu na viši rang (foto: M.Prgomet)

U subotu možete na neko sportsko okupljanje. Na Starom placu ragbi reprezentacija u utakmici Europskog kupa nacija pobjedom nad Nizozemskom može zakoračiti u viši rang natjecanja, a na Poljudu će Hajduk ugostiti Karlovac i pokušati tri kola prije kraja zadržati drugo mjesto u prvenstvu.

U Sveučilišnoj knjižnici nastavit će se program Marulovih dana za mlade pa će tako studenti glume i lutkarstva osječke umjetničke akademije odigrati predstavu Sunčani grad. Na Beerfestu opet potencijalne nedoumice – nastupaju Jasmin Stavros, Kočani orkestar, DJ Bronz i Irish Traditional Band. Ako ipak više volite neki drugačiji zvuk, možda će Kocka biti bolji izbor. Tamo će biti upriličena slušaona Pendulum vs. The Prodigy. U Quasimodu su Bambi Molestersi trebali promovirati svoj novi album, ali zbog tehničkih problema koncert je odgođen za svibanj. U Junglu, na otvaranje ljetne bašte, dolazi i tata techno glazbe – Evil Eddie Richards. Opet jedna kontra akciji, za one koji vole mirne večeri, u Alter Ego caffeu acoustic time priredit će duo Joe & Delane. U caffeu Tennis domaće i strane hitove izvodit će Toni bend, a slične stvari neće u Tropicu izvoditi nego samo puštati s dj pulta – DJ Pinja. U O'Hari će za jedan kat biti zadužen DJ Matko, a za drugi DJ Halioz. Prvi nudi rock 90tih, a drugi slaže play listu od house & trance remixa pop i rock hitova.

ODGOĐENI Molestersi u Quasiju (foto: Z.Buljubašić)

Ako vam u petak i subotu baš nije dosta zabave i noćarenja, možete u nedjelju svratit na Žnjan, tamo na Beerfestu opet nekoliko koncerata – Neda Ukraden, Kočani orkestar i Zlatne žice. A možda da se odmorite od svega na izletu u organizaciji PK Split, ako još ima mjesta (vidi tekst objavljen povodom Dana planete Zemlje)?

Klikajte po kalendaru događanja i slažite svoj vikend! Ako izađete vanka i zaboravite raspored, kalendar je dostupan i na iPhone uređajima i to na split.com.hr/kalendar.

napisala: Vex

Zbog tehničkih poteškoća vikend program u klubu Quasimodo je odgođen.