Navodno sunčano

16_04_2010
Navodno sunčano

Možemo reći da nas za <strong>vikend</strong> očekuje<strong> </strong>više-manje sunčano i toplo vrijeme uz trash, kao Depeche Mode bend, miss hostesa, paradu brodova uz vatromet, Vatru, nogomet, natjecanje barmena, otvaranje izložbe mladog fotografa i njegove vespe suputnice... Krenimo redom!

Možemo reći da nas očekuje više-manje sunčano i toplo vrijeme uz temperature oko 15tak stupnjeva Celzijusa, a večernje zabave u zatvorenim prostorima trebale bi se odvijat u nepušačkim uvjetima iako to baš prvog vikenda zabrane nije izgledalo tako. Savjetujmo da se ne uzdate u jednaku kaznu za kršenje zakona o nepušenju kao što ju je dobio dragi nam ministar – ipak je on ministar.

Na CBS zbog đira na suncu, brodova ili hostesa (foto: Ž.Šunjić)

A što sve nudi ovaj vikend, na otvorenom i zatvorenom, danju i noću… Još do nedjelje stignete vižitat Croatia Boat Show, ako vam je od interesa (brodovi ili hostese, nije bitno). U petak imate priliku pokazati svoju humanu stranu pa na Humanitarnom koncertu u Nadbiskupskom sjemeništu poslušati hrpu dobrih klapa i pjevača, a plaćenom ulaznicom pomoći splitskom Prihvatilištu za beskućnike i socijalno ugroženim sugrađanima. Samo pola sata kasnije, u HNK će na pozornicu izaći Hamlet. Nakon ozbiljnijih stihova i nota, opuštanje možete potražiti u Kocki gdje, kako najavljuju, možete do mile volje pjevati i plesati uz glazbu koju i doma slušate, ali vas je sram to javno priznati. Ako ipak ne znate o čemu se radi, možda naziv This is not a trash party malo pojasni tematiku. Iako bi se na prvi pogled dalo zaključit da je u O'Hari vrlo sličan program, lako se prevariti. Tamo u goste dolazi talijanski bend koji jako dobro skida Depeche Mode, a zovu se The Trash Mode. Iz Quasimoda će u petak navečer poručiti Funk you!, a poruku će odaslati čak dva Dj-a. Oni kojima plovila i prateća oprema uopće nisu zanimljivi, ali se rado nalaze u društvu hostesa, pronaći će mjesto za sebe u Heminwayu na izboru Miss CBS 2010 uz Bojana Ristića i njegov orkestar u kombinaciji sa DJ Joe2Shineom. U caffeu Versi DJ Emilio povest će posjetitelje na put glazbenim vremeplovom, a odredište je u 80tima. Navodno se na kraju večeri svi uvijek uredno vrate u 2010. godinu.

Subotnje popodne možete provesti u Parku mladeži uz utakmicu 2. HNL kada će ekipa Splita ugostiti ekipu Suhopolja. RNK Split u petak slavi 98. godišnjicu osnutka, a i broji se sitno do ulaska 1. HNL. Valjda se neće obistiniti sumnje da bi zbog političkih trzavica mogli ostati bez stadiona za prvu ligu.

Splitu na putu za prvu ligu može stati samo politika (foto: Rene)

U caffe baru ST Riva barmeni amateri odmjerit će znanje i vještinu spravljanja raznih koktela. Nešto mirnija zabava bit će uz acoustic duet Joe&Delane u Alter Egu. A oni koji vole akciju na plesnom podiju mogu protegnit noge do Obojene svjetlosti i tamo guštat uz već tradicionalni Salsa party. DJ Pinja će u Equadoru večer ispuniti domaćim i stranim hitovima, a nešto slično u live verziji ponudit će Jessy band u Plavoj kavi. Hemingway će drugu večer za redom ugostiti ekipu s Croatia Boat Showa, ovaj put na CBS Closing Partyu - nakon što se u gradskoj luci održi tradicionalna Parada brodova uz vatromet. Vatreno će svakako biti u Quasimodu jer će tamo pozornicu zapaliti osječka Vatra, a bučno će biti u Kocki zbog osmog Festivala buke. Ljubitelji nešto starijeg rocka, točnije rockabilly fanovi trebali bi biti zadovoljni izborom DJ Gonza u O'Hari. A da electro mačci i mačke ne budu zapostavljeni ovoga vikenda, u Jungli će se pobrinuti Ivan Mastermix i Baucho.

Vespa na jednom od 2250 kilometara (foto: Elvir Tabaković)

Nakon fotgrafija crvene torbe u Veneciji, u Fotoklubu Split će biti upriličeno otvaranje izložbe fotografija Bilo kuda, Vespom svuda!. Fotografije su nastale u avanturističkom putovanju mladog profesionalnog fotografa Elvira Tabakovića koji je na crvenoj Vespi obišao sjevernu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i BiH.

U vrijeme otvaranja izložbe neki navijači Hajduka će možda Vespom doći do Šibenika gdje će hrabriti Bijele i odradit probu za drugu utakmicu finala kupa koji se na istom stadionu igra 5. svibnja. Za prvu, splitsku, utakmicu finala kupa ulaznice su u prodaji od petka – pretplatnicima je ulaz besplatan.

Nedjelja je dan za odmor, spavanje, učenje, druženje, obitelj (ne nužno tim redoslijedom!), a predvečer možete u Kinoteci Zlatna vrata pogledat i pokoji film.  Sad još samo slaganje vikend-plana i realizacija istoga – sretno!

Više informacija saznajte u najvećem kalendaru događanja kojeg možete pregledavati i putem iPhone uređaja na split.com.hr/kalendar

napisala: Vex