U vikend punim plućima

08_04_2010
U vikend punim plućima

Od petka u ponoć ponovno nastupa zabrana pušenja u zatvorenim prostorima, a ljeto nije toliko blizu da bi se pušači olako preselili na zidiće. U zatvorene prostore vuče nas i <strong>ponuda</strong>... Iako je imate i u turbo mega kul kalendaru, donosimo je i u rezimeu :)

Od petka u ponoć ponovno nastupa zabrana pušenja u zatvorenim prostorima, a ljeto nije toliko blizu da bi se pušači olako preselili na zidiće. U zatvorene prostore vuče nas i ponuda... Iako je imate i u turbo mega kul kalendaru, donosimo je i u rezimeu :)

U petak nakon šetnje po suncu, popodne možete završiti u kinoteci Zlatna vrata uz utješni i duhoviti film Selo jednog čovjeka, a možda i uploviti u noć uz priču iz susjedstva i Mostar United. Ako ste u điru možete svratiti i do neke od izložbi – u galerijskom prostoru Doma mladih u tijeku je izložba četrdesetpetogodišnje multimedijalne umjetnice Sandre Sterle koja je prošle godine pažnju javnosti privukla performerskim povraćanjem na pjesme Miše Kovača. U Gradskoj knjižnici Marin Tudor opet sugrađanima predstavlja produkt svog neobičnog hobija - skulpture od plastičnih žličica, a u galeriji Fotokluba Split još je postavljena izložba fotografija Crvena torba - Skitnja Venecijom poznatog bolskog multimedijalnog umjetnika, pisca i performera Ivice Jakšić Čokrić Puka.

Ponuda: Pejaković, Partibrejkersi, Big Bang, Đubrivo...

Da večernja ponuda petka ne bude isključivo glazbena pobrinuo se HNK s predstavom Hamlet u kojoj se u naslovnoj ulozi danskog kraljevića pojavljuje mladi splitski glumac Mijo Jurišić. Koncertne razmjere imat će nastup Zlatka Pejakovića na Gripama, Partibrejkersa u Quasimodu, Big Banga u O'Hari te Đubriva i Nene i Žmigavaca u Kocki. Glazbom će noć ispuniti i DJ Emilio uz kojeg Caffe Versi uz disco hitove redovito otplovi u 80e. U Tropic clubu Equador svira Prva liga, u Hemingwayu r'n'b i house hitove pušta DJ Rocco, a duet Joe & Delane na splitsku kartu zabave pokušat će dovesti Alter ego caffe.

Nadamo se da će još jedna subota ujutro pružiti sunčane užitke, a poligon za sunačenje može biti i dvanaesti Croatia Boat Show. Popodne ako ne u kinoteci uz filmove RIP: A Remix Manifesto i Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona možete nastaviti na Starom placu. Ragbijašima Nade u goste dolaze ragbijaši Ljubljane. Hajduk će na novom placu svoj susret odigrati tek navečer, pod svjetlima reflektora – u goste mu dolazi drugoplasirana Cibalia.

Može li nakon Dinama u kupu pasti i Cibalia u prvenstvu?

O'Hara priziva ljeto pa opet na svoju pozornicu dovodi Ljetno kino, a Gabba Gabba i Fon Biskich i narodno blago zauzet će pozornicu Kocke. Matan & Tengo držat će šaroliki ritam u Quasimodu, a DJ Dario house ritam u Jungli. Obojena svjetlost opet je obojana ritmovima Salsa partya, a Tropic club Equador u Disco Night Fever vodi DJ Pinja.

Ne zaboravite i upozorite druge, kalendar događanja je od početka travnja u novom ruhu i na novoj adresi: split.com.hr/kalendar ;) To da vikendom osim noćnih autobusnih linija imate i taksije za 50 kuna valjda već znate i ne treba vam ponavljati.

napisao: Pile
foto: Maja Prgomet