Pretposljednje kvalifikacije

06_04_2010
Pretposljednje kvalifikacije

Žanrovski šarolika večer u O&#39;Hare sigurno će privući&#160; obožavatelje hard rocka, grungea i prog rocka. Šteta je ne otići pogledati i poslušati mlade snage te sudjelovati u najambicioznijem projektu za promociju mladih <strong>bendova</strong> na ovim prostorima u dugo vremena.

Računica pretposljednje kvalifikacijske večeri ST-@art festivala u klubu O’Hara izgleda ovako: za svega 10 kuna od 21 sat možete poslušati 5 autorskih bendova, popiti pivo za 10 kuna, poslušati ponovo pobjednički bend u ponoć, a ako ni to nije dosta, možete ostati na slušaoni koja će potrajati do 3 ujutro.

Blok sistema osnovani su 2009. u Splitu te su, unatoč kratkom djelovanju, u vlastitoj produkciji snimili par pjesama koje se mogu poslušati na njihovoj myspace stranici. Iz predstavljenog materijala se da očitati da najviše inspiracije crpe iz bluesa i rocka, posebno vinkovačkih Majki.

Čudomix & the L.S.D. Orchestra dolaze iz Imotskog. U nešto više od dvije godina postojanja, za sobom imaju preko dvadeset nastupa te demo album kojeg se može poslušati na myspace stranici benda. Sviraju fusion rock, uz snažan utjecaj progresivnog rocka.

Benny Lava sviraju nešto preko godinu dana, a plodove stvaralaštva ovog splitskog benda možete poslušati na myspaceu. Zvuk ponajviše duguju ostavštini grunge ere uz metal riffove.

Pretposljednja kvalifikacijska večer ST-@art festivala

Lažni brkovi su najdugovječniji bend ove kvalifikacijske večeri; u preko deset godina postojanja došlo je do znatnih promjena u unutarnjoj strukturi benda, ali jedna konstanta je postojana – autorske pop rock stvari uz jak utjecaj raznih ex-YU bendova, kao što se može čuti na njihovoj myspace stranici.

Tri Cheri ime su dobili prema broju i spolu djece u vrijeme osnutka benda, a trojica očeva su zanat, prije 'ćeri, pekli u bendovima Nine Below Zero te Pas Maters. Na mypaceu predstavljaju par autorskih, te covere bendova AC/DC i ZZ Top. Treba li nakon svega uopće naglašavati da sviraju hard rock.

Žanrovski šarolika večer u O'Hare sigurno  će privući obožavatelje hard rocka, grungea i prog rocka. Šteta je ne otići pogledati, poslušati i podržati mlade snage, za uistinu simboličnu cifru, manju od cijene piva u kafiću, te sudjelovati u najambicioznijem projektu za promociju mladih bendova na ovim prostorima u dugo vremena.

napisala: KMaja