Svi su klikali kalendar

05_04_2010
Svi su klikali kalendar

Onda, vidimo da je novi kalendar događanja dobro <strong>prihvaćen</strong>, a vjerojatno ste već uočili i sve mogućnosti. Inače, izradu je financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a programski i dizajnerski dio potpisuje Ivan Aras...

Onda, vidimo da je novi kalendar događanja dobro prihvaćen :) Neki su se sami dosjetili napisati savjete i dojmove, a mi pozivamo i ostale da ne štede tipkovnicu. Klik na link, pa pošaljite par dojmova, aj. Ne morate se niti potpisat. 

Splitski.kalendar najavljivat će sva događanja – glazbena, sportska, edukativna, izložbena, filmska. kazališna... zato ako i ti organiziraš ili čuješ za neki koncert, izložbu, radionicu, tribinu, predstavu ili tečaj – najavi! Osim što je najveći splitski kalendar događanja, ovo je i jedini splitski kalendar događanja prilagođen za pregled putem iPhone uređaja. Čime god mu pristupali, pristupate mu preko split.com.hr/kalendar, no znatiželjni mogu i ovdje pogledati kako prikaz izgleda na zaslonu mobitela.

Za pregledat kalendar kad si vanka ne trebaš nosit laptop ;)

Vjerojatno ste već uočili sve mogućnosti kalendara. Za sada šest boja označava jednako toliko kategorija koje možete gledati i zasebno. U mjesečnom prikazu prelaskom kursora preko događaja u oblačiću dobivate osnovne informacije o događaju, a klikom na događaj dobivate više informacija. Tjedni, odnosno sedmodnevni prikaz uvijek započinje od današnjeg dana i o svakom događaju prikazuje nešto više informacija, nego mjesečni, ali opet klikom na događaj dobivate najviše. Oni koji ne žive za sutra zadovoljit će se sa dnevnim prikazom. Događanja možete pregledavati i prema lokacijama, a o svakoj lokaciji dobit ćete i nekoliko informacija te vidjeti njenu poziciju na satelitskoj snimci.

Najveći i najpregledniji kalendar događanja u Splitu

Inače, izrada kalendara financirana je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koja smo i ove godine dobili putem natječaja u području neprofitnih medijskih projekata. Ovo nije posljednja novina - uskoro u rad puštamo web dućan u kojem će sve splitske neprofitne organizacije s ciljem samofinanciranja moći prodavati svoje proizvode i usluge. U planu je da novo ruho dobije i stari dio portala, a prva je na redu foto galerija – kad nađemo sponzora.

Za programski i dizajnerski dio zaslužan je Ivan Aras, student koji, između ostalog, potpisuje realizaciju Hajdukovog portala hajduk.hr i weba Spaladium arena na adresi spaladiumarena.com. Ni on ne krije zadovoljstvo prvim ostvarenim projektom na splitskom.portalu. Profesionalan, brz, temeljit... sva pitanje i ponude (osim bračnih) prima na [email protected] :)