Ponuda vikenda za tucanje

01_04_2010
Ponuda vikenda za tucanje

Jeste kupili jaja? Sirnicu? Šunkicu? Tukicu? Veselite se Uskrsu? Ili je ovo samo još jedna prigoda za <strong>duuugi</strong> vikend u rano proljeće? Kako god, bilo bi dobro znat što se nudi u našem malom gradu ovih prazničkih dana.&#160; Izložbe, filmovi, koncerti, partyi...

Jeste kupili jaja? Sirnicu? Šunkicu? Tukicu? Veselite se Uskrsu? Ili je ovo samo još jedna prigoda za duuugi vikend u rano proljeće? Kako god, bilo bi dobro znat što se nudi u našem malom gradu ovih prazničkih dana.

U petak ujutro, ako ste slobodni od obaveza, možete protegnit noge preko Rive gdje će Udruga PogledajMe obilježiti Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ako vas put odvede kroz Marmontovu svratite u Foto klub jer je tamo postavljena izložba Crvena torba – skitnja Venecijom. Pogađate, crvena torba je na svakoj fotografiji. Petak je dobar dan i za promisliti o srijedi i polufinalnom susretu Hajduk - Dinamo jer su u slobodnoj prodaji samo još ulaznice za istok i zapad, sjevera više nema. Ako ne bude lipo i sunčano, popodne možete provesti u Kinoteci Zlatna vrata uz film RIP: A Remix Manifesto, a i nastaviti u ranu večer uz Život i djelo dr. Huntera S.Thompsona.

Crvena torba  - Skitnja Venecijom (foto: Ivica Jakšić Čokrić Puko)

Za razgibavanje i ples možete svratiti u Hemingway na novu shemu pod nazivom Live&Loud Friday uz glazbu uživo Popart Banda. U O'Hari stari splitski rockeri iz banda Dioniz priređuju koncert za svoje vjerne fanove i one koji će to tek postati. Ljubitelji još žešćih zvukova mogu put usmjerit ka Kocki gdje će biti upriličena slušaona Alice in Chains vs. Nirvana. U Jungli će jedan rođendanski party voditi Edy-C, Pille, Level i Okac. Ako vam je do funka, breaka i beata onda povirite u Quasimodo gdje će vas spremno dočekati KidVa i Gordan Tudor. U Caffeu Versi možete se vratiti dvadesetak godina u prošlost, barem kroz glazbu koju će puštati dj Emilio.

Nema seobe Kocke... aprilili... štoviše, program je full (foto: H.Podrug)

Subotnja večer u Kocki bit će u znaku LoopJunkiesa koji za Dj pult uz dvoje Splićana dovode i dvoje Zagrepčana - Dubway i DJ Rea. Hoće li to biti okršaj ili kolegijalno stvaranje dobre atmosfere, prosudite sami. Zato u Jungli neće biti dileme jer organizatori za subotu navečer izričito najavljuju dvoboj Dj ekipa Underground Control vs. Urban Generation. Quasimodo poziva na dobar provod uz Stampedo – bend koji je već deset godina aktivan na našoj glazbenoj sceni. Funk'n'Roll uz DJ Matka ili Easter Jungle Surprise – tu odluku morat ćete donijeti pred vratima O'Hare. Iako, i unutra ćete još imat priliku za premišljanje. Ako vam se ništa od gradske ponude baš ne sviđa i uspijete riješit nekakav dogovor o sigurnom transportu, možete okušati sreću u zabavi ako potegnete do Aurore gdje dolazi Marko Miličević, beogradski Dj i producent koji će predstaviti svoj novi projekt Gramophonedzie.

Iz albuma s Belana 26. veljače. Al' evo njega opet :) (foto: M.Prgomet)

Nedjelja je ovaj vikend i više nego aktualna, obzirom na činjenicu da se u ponedjeljak ne radi. U maloj dvorani na Gripama Hari Rončević održat će koncert za sve romantične Splićane i one koji se prave da nisu. U Aurori će svoj tradicionalni uskršnji koncert odraditi Jole, a u Vanilli će Jelena Rozga pokazati još jednom zašto je jedna od aktualnih pop zvijezda hrvatske estrade. O'Haru će ispuniti zvuci hitova Nene Belana i Fiumensa uz podršku klape More. Uskršnje ludilo u Kocki bit će pospješeno glazbenim okršajem hitova od prije i poslije 2000. A Jungla će Dj tron prepustiti ekipi Silicone Soula koje najavljuju kao ljubimce hrvatske publike.

Ako je vjerovati vremenskoj prognozi, vrijeme će biti promjenjivo uz garanciju južine i koju kap kiše. Al' to je navodno. Ako svi dovoljno jako poželimo, možda dobijemo 4 dana topline i sunca, bez vjetra i padalina. Ajmo, tri, četri – sad: Želiiiiiiiim….. E da, Sretan Uskrs onima koji slave, nađite vremena i za obiteljska druženja i tucanje jajima ;)


'Oćete kalendar događanja?

Aj, aj, prvoaprilska šala je bila i ono da ukidamo kalendar događanja :P Stvarno Grad i Ministarstvo još nisu osigurali financiranje Info zone za ovu godinu, ali  mi i dalje imamo kalendar, samo je... nov, bolji, pregledniji, sadržajniji, potpuniji... i dostupan na iPhone i na novoj adresi :)

Evo novi kalendar događanja!
Naravno da ima još par sitnica za doraditi i da ćemo neke zajedno uočiti, no sigurni smo da ćete već sada bit zadovoljni.


napisala: Vex