Vikend - 1h

25_03_2010
Vikend - 1h

U <strong>najavi</strong> ovog vikenda najviše je priča i Pričigina, no pobrojali smo čak dvanaest bendova koji sviraju pod Marjanom, a tu je i nekoliko dj-eva... Noć sa subote na nedjelju trajat će jedan sat kraće jer ćete trebati pomaknuti kazaljke želite li ostati u korak s ostatkom Europe.

Proljeće je, a u meni nemir... nećemo zagrlit svemir nego ćemo vidit šta nam nudi vikend!

Petak donosi nastavak programa festivala Pričigin - u Gradskom kazalištu lutaka večer nazvana Lijepa vaša, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića radionicu pričanja održat će najaktivniji akter ovogodišnjeg Pričigina Belmondo Miliša, a Sedam strahova je naslov knjige koja će se predstaviti u kavani Luxor. Neovisno od festivala pričanja priča, u Gradskoj knjižnici će Irena Škorić pružiti dobar primjer mladima kako se isplati pratiti razno razne natječaje pa sa filmom Rastanak dogurati do kandidata Studentskog Oscara za film.

Dino Dvornik tribute vratit će Dina u O'Haru (foto: Čuba)

Noćni program predvodi humanitarna koncertna večer u organizaciji kluba Kocka i St Music foruma kojom se nastoji pomoći Dariji Šimunov. Nastupiti će čak šest bendova, Wanted King, Made in Iron, The Reckoning, G-Rupa, Cheap Sunglasses i Sablast. Hemingway je postao meka za brucošijade, ovoga petka studente zabavlja ET. Dino Dvornik tribute vratit će na jednu večer duh ovog velikog splitskog glazbenika u klub O'Hara. Banana zvuk prepoznatljiva je ponuda kluba Quasimodo, koliko i nastup grupe Viva u Vanilli. Noć sa subote na nedjelju trajat će jedan sat kraće jer ćete kazaljke u dva sata trebati pomaknuti na tri sata želite li ostati u korak s ostatkom Europe.

U subotu možete ući u doba razmjene dobara ako potrpate sve knjige koje ste pročitali i više vam ne trebaju u ruksak i uputite se u kavanu Semafor. Za kilogram svoje knjige možete uzeti kilogram neke za vas još nepročitane priče... Naravno, radi se o završnom danu Pričigina. Osim trgovine, Pričigin u Belleveu nudi narodu priliku ispričat svoju priču. Jedini nedostatak je što se trebate ograničiti na 5 minuta i impresionirati žiri. PričaN ti priču je posvećen najmlađima, oni će u GKL-u pričati svoje priče čakavštinom.

Uvik kad si tužan i kad nemaš kamo poći, popij nešto pa dođi do Poljuda, tamo te čekaju igrači Hajduka i Varteksa... Ma dobro, možeš doći i ako si sretan, neće te valjda opet rastužiti.  Možda je ipak sigurnija pobjeda Splita koji u nedjelju u Parku mladeži dočekuje posljednje plasiranu Moslavinu. Malo ispod Poljuda, u Domu HV-a u Lori, u subotu i nedjelju se održava četvrti Mineral Expo, koji donosi tajne minerala, okamina, stoljećima starih ostataka, dragog kamenja, bisera… Možete povesti i djecu kojoj je ulaz besplatan.

Iz albuma prošlogodišnjeg Obračuna u ringu (foto: M.Prgomet)

U Quasimodo možete uz Letu štuke provjeriti lete li štuke uistinu, a u Jungli je old skul večer uz dj Mira i Peru FH. Kocka je sva u u transu jer nastupaju Pistolerosi, dobro znani trance banditi koji će očarati uši i oči ljubitelja dobrog beata. Na Zenti u O'Hare zabava na dva kata, napokon dočekani Bastardzi će prašiti na jednom, a na drugom dj dvojac Duda Dudes i Voi'sa. Spaladium Arena će biti poprište teških okršaja, u jubilanom desetom Obračunu u ringu kao gost stiže i Bob Sapp.

Sve ovo naravno pada u drugi plan ako se sigurno i mirno ne vraćate iz noćnog života, tako da ćemo mi i dalje ka papige ponavljat da pogledate raspored noćnih buseva i broj taksija...

napisao: Čop