Ziheraš Merlin ipak zadovoljio

19_03_2010
Ziheraš Merlin ipak zadovoljio

Dino Merlin u četvrtak je gotovo pa rasprodao Spaladium Arenu priredivši solidan, no ne i sjajan koncert. No Sarajlija se zaista trudio, skakao po pozornici poput mladića s vidljivom željom da publika ode kući zadovoljna. Euforija, pjesme i prosidba - sve i u <strong>videu</strong>!

Dino Merlin u četvrtak je gotovo pa rasprodao Spaladium Arenu priredivši solidan, no ne i sjajan koncert. Doživjela je novosagrađena splitska ljepotica u ovo malo staža i luđe atmosfere i boljeg zvuka. No Sarajlija se zaista trudio, skakao po pozornici poput mladića s vidljivom željom da publika ode kući zadovoljna stoga mu ipak dajemo palac gore.

Večer je sasvim opravdano otvorila grupa SMS koja već neko vrijeme sa svojih par pjesama drma manjim klubovima u Dalmaciji, a desetak tisuća ljudi i ovog puta otpjevalo je zborski njihova tri hita.

Od njegova posljednjeg koncerta u Splitu ipak nije prošlo 21 godinu

Iako se u medijima piše kako je od njegova posljednjeg koncerta u Splitu prošlo 21 godinu, to i nije u potpunosti točno jer je Dino u nikad prežaljenom Metropolisu pjevao prije 4-5 godina, a nekoliko puta i u diskoteci F1 pored Trogira. No mnogima je upravo ovaj koncert bio prvi susret uživo s izvođačem na čijim pjesmama su u 90-ima proživjeli svoje prve ljubavi.

Upravo te uspješnice (Jel Sarajevo gdje je nekad bilo u zanimljivoj techo verziji, Kad zamirišu jorgovani, Što ti značim ja, Hajde noćas mi dođi, Učini mi pravu stvar, Bosnom behar...) bili su vrhunac koncerta, a noviji repertoar primljen je malo manje euforično. No Merlin i njegov bend poprilično su uspješno kombinirali staro i novo, pa je koncert imao samo jedan lošiji trenutak kod nepotrebnog dueta s "njemačkim soul guruom Edom Zankijem" za kojeg je rijetko tko čuo i to u pjesmi koja nije hit.

Promašeno je bilo i dodvoravanje publici...

Promašeno je bilo i dodvoravanje publici, koje zaista nije potrebno pjevaču njegova ranga, izjavama tipa: "Na skijanju je bilo dosadno, u Zagrebu dvaput dosadnije, u Sarajevu tri puta, a u Splitu je ekipa"; zatim dovođenja Senijada Ibričića na pozornicu i žongliranje balunom s hajdukovim logom, a kulminiralo već toliko izlizanom javnom prosidbom (cura je ipak rekla DA, stoga čestitamo).

Fanovima je bilo sjajno, ali sigurno ima i onih koji su ostali razočarani

Fanovima je bilo sjajno, onima koji znaju tek nekoliko hitova malo manje sjajno, a sigurno ima i onih koji su ostali razočarani. No očigledno je da u Splitu i okolici postoji publika koja je za koncert domaćeg izvođača spremna platiti 100/150 kuna, u predivnoj Spaladium Areni koja privlači poput magneta. Stoga podržavamo dovođenje zvijezda bivše Jugolasvije, no nadamo se i izvođačima koji trenutno i u svijetu pune dvorane i caruju festivalskim line up-ovima.

Euforija, pjesme i prosidba - sve u videu!

Pogledajte i album u foto galeriji!


napisao/video: Cole
foto: Maja Prgomet