Od ove stipendije nema veće!

17_03_2010
Od ove stipendije nema veće!

Tjednik Nacional i u doba recesije kojoj se u Hrvatskoj ne vidi kraja, uz svoje partnere, provodi natječaj za najveću stipendiju<strong> </strong>u Hrvatskoj - <em>Top stipendija za top studente</em> koja iznosi čak <strong>40 tisuća</strong> kuna. Natjecati se mogu svi studenti od druge godine studija...

Tjednik Nacional i u doba recesije kojoj se u Hrvatskoj ne vidi kraja, uz svoje partnere, provodi natječaj za najveću stipendiju u Hrvatskoj - Top stipendija za top studente koja iznost čak 40 tisuća kuna.

Natjecati se mogu svi studenti od druge godine studija s hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, s prosjekom ocjena od 4.0 i više. Dobitnike Top stipendije odabrat će Stipendijsko vijeće sastavljeno od prorektora hrvatskih sveučilišta i predstavnika veleučilišta i visokih škola te Stipendijska komisija sastavljena od predstavnika tvrtki partnera akcije. Kriteriji za dobivanje stipendije nisu samo ocjene već sudjelovanje u što više projekata iz različitih obrazovnih i društvenih područja.

Ove godine stipendijski fond iznosi 1.480.000 kuna

Svaki prijavljeni student najkasnije do 26. svibnja 2010. dužan je priložiti kupon objavljen u tjedniku Nacional, prijavnicu, prijepis ocjena, biografiju i fotografiju. Prijavi treba priložiti i sve informacije o eventualnom sudjelovanju u raznim projektima i natjecanjima, o objavljenim pisanim i drugim radovima (stručni radovi, članci, pjesme, knjige), o sportskim ostvarenjima, o osvojenim nagradama, o hobijima i interesima i dr. uz odgovarajuće potvrde.

Ove godine, predstavljanje Top stipendije održat će se u vidu okruglog stola S faksa na posao ili burzu, koje će otvoriti pitanja o tome koliko se izvrsnost studenata uzima u obzir kod zapošljavanja netom nakon diplomiranja, s kakvim se problemima studenti suočavaju kod traženja zaposlenja, produciraju li Sveučilišta višak kadrova, koliki je prosječan broj godina studiranja na svakom od Sveučilišta te koliko dugo studenti čekaju na prvo zaposlenje. U Splitu će se okrugli stol održati 14. travnja.

www.topstipendija.net