Najteža večer: metal i iskustvo

16_03_2010
Najteža večer: metal i iskustvo

Prošle srijede slavili su ambiciozni <em>InTonic</em>, a predvidjeti pobjednika četvrte kvalifikacijske večeri gotovo je nemoguće. U iskustvo i <strong>usviranost</strong> bendova koji će se predstaviti nema nikakve sumnje; na publici je da uživa, a žiriju predstoji definitivno do sada najteža odluka.

Prošle srijede slavili su ambiciozni InTonic, a predvidjeti pobjednika četvrte kvalifikacijske večeri ST-@rt festivala u konkurenciji iskusnih bendova koji iza sebe broje mnoge nastupe te već imaju i svoju publiku gotovo je nemoguće. Ponovo nas u O'Hare očekuje šaroliko društvo koje će svoju glazbu predstaviti s početkom u 21 sat, po cijeni od 10 kuna.

Za Stimulans je čuo valjda svatko tko je pohodio motorijade i razne metal festivale. Vjerojatno najpoznatiji heavy metal u Dalmaciji i šire, a ako ih još niste čuli eto myspace stranice .

Magnolija postoji nešto više od tri godine. Članovi benda su, kako je poprilično očito iz materijala postavljenom na myspace stranici fanovi mnogih žanrova koje bez kompleksa trpaju u svoje autorske stvari, pa tako pomalo etno, melankolični, ženski vokal prate malo metal riffovi, black klavijature, dupla bas pedala, malo čistog pop rocka, a sve to začinjeno pomaknutim tekstovima.


Četvrta, za žiri najteža večer: metal i iskusni bendovi
Proetus, iako za sobom imaju par zapaženih nastupa na kojima su se dokazali kao jako zanimljiv i kvalitetan autorski prog bend koji se ne boji ni eksperimenata, nemaju nikakav audio zapis na myspace stranici, jedini trag na internetu im je dosta loša youtube snimka na kojoj se može razaznati o čemu se otprilike radi.

Još jedan metal bend, Innuendo, dolazi iz Kaštela i na svom myspaceu predstavlja jednu autorsku pjesmu napisanu pod jakim utjecajem klasičnih bendova tipa Iron Maiden.

Continuum, nekima poznatiji pod nazivom Trauma (pod tim su imenom osnovani prije deset godina, da bi se raspali 2007. i ponovo okupili 2009.), splitski je bend sa ženskim vokalom na čiju je glazbu utjecao progressive rock i metal. Snimljeni se matreijal može poslušati na myspace stranici.

U iskustvo i usviranost bendova koji će se predstaviti u ovu srijedu nema nikakve sumnje; na publici je da uživa, a žiriju predstoji definitivno do sada najteža odluka.

napisala: KMaja