Izložba 4 autorice

16_03_2010
Izložba 4 autorice

U Info zoni se nastavlja ustaljeni ritam izložbi mladih umjetnika splitske Akademije likovnih umjetnosti. U srijedu u 19 sati će biti otvorena <em>Izložba 4 autorice</em>, na kojoj će svoje <strong>diplomske</strong> radove očima javnosti izložiti Jana Bonačić, Ana Jukić, Luciana Škabar i Marina Tariba.

U Info zoni se nastavlja ustaljeni ritam izložbi mladih umjetnika splitske Akademije likovnih umjetnosti. U srijedu u 19 sati će biti otvorena Izložba 4 autorice, na kojoj će svoje diplomske radove očima javnosti izložiti Jana Bonačić, Ana Jukić, Luciana Škabar i Marina Tariba.

Jana kaže da je dlan "poput mape (karte) u kojoj su upisani razni putovi... ima ulogu putokaza za budućnost" pa je logično zašto je baš u dlanovima potražila insipraciju. Luciana preispituje vlastiti identitet kroz odnose s drugima i tu je relaciju autorica predočila okom – simbolom komunikacije, ili njezinim riječima "Oči karakteriziraju poznavanje njih, mene kroz dimenzije drugih života, lica, pogleda".

Luciana Škabar je odnose s drugima predočila okom...

"Htjela sam dočarati trenutak koji traje, ne završiti priču konačnim, jasnim, vidljivim, nego ostaviti pojedinosti promjenjivima i poluostvarenima, sugerirajući nove zamisli...", kaže Marina o svom mozaiku Buđenje.

Anin intimistički portret predstavlja zatvoreno i konteplativno poniranje u sebe i svoje unutrašnje svjetove – o njenom radu rezimira Vera Bosančić. Postavljeno je pitanje – kada izuzmemo kontekst okoline i drugih što ostaje, što sam to ja i da li se to ja može jasno definirati?