S gitarom do Omiša

07_03_2010
S gitarom do Omiša

Omiš će u travnju biti domaćin prvog <strong>festivala</strong> gitare u sklopu kojeg će se osim koncerata i radionica za električne i klasične gitare prvi put u Hrvatskoj održati i natjecanje u čak tri gitarističke discipline – električna, klasična te glas i akustična gitara. Prijave traju do 21. ožujka...

Omiš će u travnju biti domaćin prvog festivala gitare u sklopu kojeg će se od 6. do 9. travnja osim koncerata i radionica za električne i klasične gitare prvi put u Hrvatskoj održati i natjecanje u čak tri gitarističke discipline – električna, klasična te glas i akustična gitara. Prijave za natjecanje traju do 21. ožujka, a za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade u vidu novčanih bonova, gitara i koncerata.


Po gitarističku slavu i znanje svrati do Omiša (foto: M.Prgomet)
Koncertnu ponudu popunit će nastup splitske grupe Čuvari svirala 7. travnja, dan prije nastupa mladog gitariste iz Dugog Rata, Petra Čulića. Autorsko pravnu radionicu vodit će Stribor Jurčić iz Pegaz Actoritas-a, a u sklopu festivala predviđene su i prezentacije vrhunskih graditelja gitara iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Prijavljeni natjecatelji imat će uz natjecanje i mogućnost aktivnog usavršavanja na predavanjima vrhunskih gitarističkih virtuoza i njihovih mentora. Očekuje se i dolazak više od 100 natjecatelja i preko 400 gostiju iz nekoliko zemalja, među kojima će biti i dva gitaristička orkestra iz Češke republike i Hrvatske.

Organizator Omiš guitar fest 2010 je omiška udruga Male žice. Više informacija potražite na webu festivala.

www.omisguitarfest.com