Za novinar(k)e s iskustvom

04_03_2010
Za novinar(k)e s iskustvom

Zaklada Erste poziva novinare u Hrvatskoj da se prijave za program stipendiranja na Institutu za humanističke znanosti u Beču. Novinarima je omogućen tromjesečni boravak u cilju provođenja istraživanja. Stipendisti će dobiti 7.630 eura, ured, pristup mailu...

Zaklada Erste poziva novinare u Hrvatskoj da se prijave za program stipendiranja Milena Jesenska na Institutu za humanističke znanosti u Beču, koji nudi mogućnost istraživanja na neku od europskih tema po izboru novinara. Rok za prijavljivanje je 9. travnja i svi novinari iz Europe iz tiskanih i elektronskih medija, koji prate događanja iz područja kulture, umjetnosti i društvenih događanja imaju pravo na prijavu.

Novinarima je omogućen tromjesečni boravak u Beču u cilju provođenja istraživanja. Stipendisti će dobiti 7.630 eura, ured, pristup mailu i internetu, in-house mogućnost istraživanja i drugu odgovarajuću pomoć. Imat će na raspolaganju i 1820 eura za istraživačke posjete susjednim zemljama.

Kandidati moraju imati nekoliko godina radnog iskustva u profesionalnom novinarstvu. Njihov istraživački rad može uključivati bilo koju temu koja se odnosi na kulturna događanja u Europi, posebice ako se odnosi na temu europskih integracija.

Više informacija pročitajte na culturnet.hr.