Nastaviti studentski život na Islandu?

04_03_2010
Nastaviti studentski život na Islandu?

Diljem Europe nude se raznolike mogućnosti za cjelokupni studij ili samo nastavak već započetog studentskog života. Vrlo jasno i sažeto dostupne su sve informacije koje su potrebne zainteresiranima za početak razmišljanja o studiju u jednoj od zemalja EU.

Ukoliko Sveučilišta i ostale visokoškolske ustanove u Hrvatskoj ne zadovoljavaju vaše potrebe i želje za znanjem, uvijek postoji i mogućnost studiranja izvan granica Lijepe naše. Diljem Europe nude se raznolike mogućnosti za cjelokupni studij ili samo nastavak već započetog studentskog života. S ciljem što boljeg informiranja mladih o mogućnostima studiranja i mobilnosti mladih u zemljama EU na web stranici www.studyineurope.eu predstavljene su mogućnosti studiranja za svaku od zemalja članica EU, uključujući i zemlje koje nisu članice, ali su potpisnice Schengenskog sporazuma. Vrlo jasno i sažeto dostupne su sve informacije koje su potrebne zainteresiranima za početak razmišljanja o studiju u jednoj od zemalja EU.


Kako bi bilo nastaviti studentski život na Islandu?
Potencijalni studenti mogu dobiti informacije o rokovima prijava na fakultete u pojedinoj državi, o potrebnoj dokumentaciji za prijavu, te cijeni prijavnog postupka kao i školarinama (ukoliko su zainteresirani za studij koji se plaća). Također, mogu se informirati o važećim sustavima ocjenjivanja i saznati nešto više o ECTS sustavu bodovanja uspješnosti na fakultetima. U pojedinim zemljama nešto su različiti uvjeti prijave za EU studente i one koji to nisu – dostupno je i pojašnjenje tko spada u EU studente, a tko ne. Svakako, zanimljiva stranica ukoliko planirate svoje obrazovanje potražiti u inozemstvu ili pak samo trebate napisati svoj životopis u Europass CV formatu (na ovom webu naći ćete upute i za to).


Za sadržaj objavljen na ovim stranicama isključivo je odgovorna Koalicija udruga Info zona i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.